Львів’яни поставили своєму місту оцінку 3,2 бала

18:30 22 жовтня 2013 р.

Фото до новини


Фото: galnet.org

Про це повідомляє сьогодні, 22 жовтня, прес-служба міської ради.

За її інформацією, комплексна оцінка Львову його 2400-х мешканців, опитаних у ході дослідження громадської думки «Соціальний моніторинг якості життя», – 3.2 бали за п’ятибальною шкалою. При цьому респонденти відповіли на запитання анкети, яка помістилася аж на 40 сторінках. 

Зокрема 2400-х львів’ян запитували про благоустрій та екологію в їхньому місті, транспорт, охорону здоров’я, освіту, дозвілля, безпеку й умови життя. Оцінивши відповіді щодо всіх цих сфер життя, вдалося отримати комплексну оцінку міста – 3.2 бали.

При цьому найменше львів’яни задоволені своїм середньомісячним доходом, середня оцінка якого відтак – 2,02. Натомість благоустрою Львова його опитані соціологами мешканці поставили оцінку 3,3 бала.

Причому стабільністю електро- та водопостачання у своєму місті задоволені майже 70% львів’ян. А найменше з них влаштовує ремонт під’їздів їхніх будинків – 20%. Водночас 60% вважають, що їх забрудненість створюють самі мешканці міста. 

Щодо громадського транспорту, то найбільшою популярністю серед львів’ян користується маршрутне таксі – щодня або майже щодня його використовують як основний засіб пересування по Львову 44% мешканців цього міста. Але попри те, що більшість львів’ян користується ним, рівень їх задоволеності електротранспортом є вищим.

Велосипеди мають 18% львів’ян. Однак лише 7% із них використовують цей транспортний засіб для пересування по місту. Решта не використовують його через брак велодоріжок (40%), небезпеку пересування вулицями (34%), незручність або стан здоров’я (20%). 

Своїм станом здоров’я задоволені більше половини опитаних львів’ян – 54%. Але до лікаря звертаються тільки 14,4% опитаних.

Натомість 58% при виникненні недуги займається самолікуванням за допомогою хімічних препаратів та «народних» методів. Якщо ж говорити про оцінку комунальних медичних закладів, то більшою мірою львів’яни задоволені кваліфікацією медичного персоналу, а найменше – обладнанням у поліклініках. 

Майже 80% батьків, чиї діти навчаються у дошкільних закладах освіти, влаштовують ті послуги, які там надають. Рівень задоволеності батьків роботою в школах складає 66%. Однак 72% батьків задоволені ставленням педагогів до своєї дитини. 

70% львів’ян задоволені умовами, створеними в місті для проведення дозвілля. Проте в дослідженні зафіксовано пасивність способів їх відпочинку – перед телевізором, за газетою чи кавою. 

Усі показники в блоці лояльності до міста та особистісного комфорту є високими, тому що більшість львів’ян (майже 90%) люблять своє місто, 80% вважають, що це є найкраще місто для них, 51% вважають, що вони можуть повністю себе тут реалізувати. Відтак 67% львів’ян не планують переїжджати. 

54% львів’ян вважають, що вони повинні й можуть долучатися до вирішення тих проблем, які виникають у місті. Але практична реалізація ними цього бажання дуже обмежена й демонструє, що львів’яни в більшій мірі є пасивними. А серед різновидів покращення якості життя у Львові найбільшою популярністю користується сортування сміття – 30%. 

Спортом займається кожен п’ятий львів’янин. Найпоширеніший вид спорту серед них – футбол (29%). Ще 23,1% мешканців Львова займаються плаванням, 22,3% – бігом.

Кількістю місць у Львові для відпочинку задоволені 70% його мешканців. Хоча б раз на місяць і частіше львів’яни відвідують торгово-розважальні центри (38,3%), кінотеатри (19,7%), концерти (16,5%).

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів