Львів’яни ретельно прибирають своє місто – збираються гідно святкувати Великдень

09:44 10 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Прес-служба міської ради

Як повідомляє у четвер прес-служба міської ради, тривають ямкові й картові ремонти доріг, фарбування огорож, посів газонів тощо.

Голова Шевченківської районної адміністрації Олександр Удовенко запевнив прес-службу Львівської міської ради: «У нашому районі ми постійно проводимо заходи з благоустрою території району. Велику увагу цього року ми зосередили на ремонті доріг. Також ми ремонтуємо і фарбуємо цоколі будинків, лагодимо та фарбуємо огорожі, підбілюємо фруктові дерева». 

Своєю чергою, в адміністрації Личаківського району повідомляють, що у ній до Великодня вже побілено фруктові дерева, упорядковано газони. Її голова Іван Лозинський повідомив: «Територія району прибрана, було здійснено обхід вуличок та провулків, пофарбовано огорожі». Натомість голова Сихівської районної адміністрації Ірина Маруняк розповіла:

«Проводимо ремонт цоколів будинків, фарбування дверей у під’їздах, очищаємо від сміття підвали та горища. Здійснюємо обкопування поребриків на газонах. Там, де є протоптані стежки, але не дозволено ходити, ми їх перекопуємо або закладаємо грунт і підсіюємо траву для відновлення газонів. Такі ділянки огороджуємо обмежувальною стрічкою.

Приводимо до належного стану знаки на дорогах та вказівники, фарбуємо турнікети. Очищаємо від реклами зупинки, плануємо їх фарбувати. Крім того, проводимо ремонт хідників у місцях, де є ями. 

На початку березня на дорогах проведено ремонт аварійних ям, коли погодні умови ще не дозволяли робити ремонт картами. Зараз тривають картові ремонти. Такі ремонти вже проведені на вулицях Луганській, Липовій Алеї, Дністерській, Дунайській, Зубрівській, Козельницькій, Івана Франка. Роботи продовжуватимуться до Великодніх свят. 

Також ми працюємо з власниками приватних садиб. Три тижні тому для них було скеровано попередження про те, що необхідно пофарбувати огорожі, привести присадибну ділянку до належного стану. Якщо попередження не виконується, даються вимоги. У випадку невиконання вимог будуть складатися протоколи про адміністративні стягнення.

Крім цього спілкуємося з підприємцями, щоб вони впорядкували фасади, навели благоустрій біля своєї території, при можливості посадили весняні квіти. Ми дали попередження також власникам паркувальних майданчиків та автостоянок, щоб вони привели огорожі до належного стану. Мешканці повинні бути свідомі, що місто має бути чистим і охайним як до свят, так і в буденні дні».

Своєю чергою, голова Залізничної районної адміністрації Ірина Гримак поінформувала: «До Великодня в будинках проводиться очистка горищ, підвалів, миття під’їздів, вікон, фарбування парадних сходів. Також здійснюємо відновлення газонів, перекопування та сіяння трави, фарбування турнікетів, очистку дощоприймачів.

Крім того, проводимо часткове асфальтування доріг задля ліквідації гостро аварійних ям, зокрема вирізаємо картами та закладаємо новим покриттям. Такі ремонти вже проведені на Левандівці, вул. Патона, Ряшівській, Виговського, Курмановича. Частково відновлено тротуари у місцях, де плитка відлетіла чи провалилася, до прикладу, на вулицях Комарова, Братів Міхновських, Квітки Основ’яненка. Відновлено западини бруківки на вул. Квітки Основ’яненка, Шевченка».

Натомість 12 квітня в рамках загальноміської кампанії «З нами місто розквітає» заплановано провести толоку. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів