Львів'яни підтримали петицію про стерилізацію котів і кішок за кошти бюджету

12:56 24 січня 2021 р.

Фото до новини

Львів'яни підтримали петицію про надання субсидій приватним ветеринарним клінікам на стерилізацію безпритульних котів. Вона набрали більше голосів, ніж потрібно для її рзгляду у міській раді - 527 з 500 необхідних.

Інформація про це є на платформі електронної демократії, пише DailyLviv.

У петиції йдеться про те, шо у Львові давно є серйозна проблема із розмноженням безпритульних котів. Насамперед, це пов'язано із відсутністю належного обліку тварин. З допомогою мобільної аплікації було нараховано їх 6 тис., але реально цифра, принаймні, втричі більша.

Крім того,комунальна структура, яка за це відповідає, не спроможна впоратись із безкоштовною стерилізацією котів і кішок - для цього необхідно чекати 5-6 місяців у черзі.

- Мешканці міста, волонтери змушені за свої кошти стерилізувати тварин у приватних клініках. Стерилізація кота коштує 400-600 грн., а кішки 600-800 грн. І це - без вартості, принаймні, 2-3 денної перетримки вартістю 100-300 грн. за добу (що для кішок є необхідною умовою). Зрозуміло, що в цій ситуації не кожен мешканець може собі це дозволити, що зумовлює подальше розмноження безпритульних тварин у геометричній прогресії,- йдеться в петиції.

У петиції пропонують за рахунок бюджету Львівської ОТГ забезпечити надання субсидій приватним ветеринарним клінікам на стерилізацію безпритульних котів і кішок - 400 грн за кота та 600 грн за кішку. Облік та механізм оплати має забезпечити відповідна комунальна структура. Навантаження на бюджет міста при цьому було би незначним: на стерилізацію 3 тис котів і 3 тис кішок необхідна була б субсидія -і 3 млн грн.

- Таке щорічне субсидіювання, без сумніву, дозволить мешканцям, волонтерам більш активно стерилізувати тварин, суттєво сприятиме зменшенню кошачої популяції у Львові, забезпечить більш повний облік безпритульних тварин,- зазначено в петиції.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів