«Львівводоканал» розгорнув після загибелі дитини бурхливе встановлення люків

17:18 23 жовтня 2013 р.

Фото до новини


Фото: explorer.lviv.ua

Закупив їх додаткову партію – 70 чавунних та 100 пластмасових.

Як інформує сьогодні, 23 жовтня, прес-служба міської ради, «Львівводоканал» закупив додаткову партію люків – 70 чавунних та 100 пластмасових. Це комунальне підприємство повідомляє також:

«До нас продовжують надходити звернення щодо незакритих колодязів. Відтак, люки встановлюємо щодня, чавунні – на дорогах, пластикові – на газонах.

Люки купуємо безпосередньо у виробника без посередників. Наприклад, чавунні люки приїздять до нас із Чехії – це високоякісна продукція із антивандальним рішенням, додатковими замикаючими пристроями, які не дозволять її викрасти.

Ці люки адаптовані під українські ДСТУ: враховано висоту, діаметр, вони сертифіковані і пройшли необхідне випробування. Пластикові люки закуповуємо у харківського виробника за найдешевшою на українському ринку ціною».

«Львівводоканал» запевняє також, що вже витратив цьогоріч на закупівлю люків 374 грн., а водночас – скаржиться:

«Заміна на нові люки у 96% випадках відбувається через крадіжки, лише 2-4% люків встановлюємо через потребу ремонту. Відтак, скільки б коштів не вкладало підприємство у вирішення цієї проблеми, самотужки нам її подолати не вдасться – крадії не зникнуть, а біля кожного люка вартового не поставиш.

У нас багато звернень щодо незакритих люків у місті, натомість немає жодної повідомлення від людини, яка б бачила як викрадають люк. Люки зникають тисячами, однак ніхто цього не бачить. Це велика суспільна проблема».

Як повідомляв «ЩЛ», смерть хлопчика, який впав у люк каналізації, приголомшила увесь Львів, на працівників «Львівводоканалу» завели кримінальну справу, прокуратура обіцяла, що перевірить контроль міськрадою каналізаційних мереж.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів