«Львівтеплоенерго» прокладає нову теплотрасу на Луганській

09:36 25 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Прес-служба міської ради

Як повідомили в ЛМКП прес-службі міської ради, вона постачатиме тепло мешканцям ста будинків у районі вулиць Пасічної й Джорджа Вашингтона.

Роботи з прокладання нової тепломережі на вулиці Луганській розпочалися 11 листопада 2013 року і планують закінчити до літа цього року, а ввести в експлуатацію – в наступний опалювальний сезон. Загалом буде прокладено 1918 м.п. труби. Вартість робіт – 9,77 млн грн. Вже проклали 1242 м. п. труби.

Роботи проводить спеціалізовано ремонтно-будівельний цех ЛМКП «Львівтеплоенерго» без залучення підрядних організацій. Міський голова Львова Андрій Садовий зазначив із цього приводу: «Сьогодні ми заново прокладаємо теплотрасу замість тієї, яка була прокладена у 1974 році. Цікаво, що тоді замість труби, по якій мала йти гаряча вода, проклали трубу для холодної води. Зрозуміло, що це дало великий мінус, постійно були пориви і ми дуже багато втрачали. Зараз прокладаємо теплотрасу. Десь на кінець квітня роботи будуть закінчені. Роботи підприємство виконує власними силами. Якщо б залучали підрядну організацію, то вартість робіт зросла б удвічі. Економимо кожну гривню. Не буде поривів, економіка працюватиме. Адже ціна на газ буде рости, а ми так хочемо організувати роботу, щоб мешканці не сильно відчували ті зміни, які будуть».

Натомість директор ЛМКП «Львівтеплоенерго» Степан Пакіж повідомив: «На існуючій тепломережі 2-3 рази на рік виникали серйозні пориви. Будівництво нової мережі – це в першу чергу надійність послуг для мешканців. Проект будівництва тепломережі був виготовлений ще у 2010 році. Завдяки новій тепломережі зменшимо тепловтрати на 30%».

Як розповіли у ЛМКП «Львівтеплонерго», необхідність прокладання нової тепломережі викликана тим, що стара тепломережа, яка була прокладена з 1974 р до 1978 р., вичерпала термін експлуатації: «Стара тепломережа виконана зі спірально шовної труби. Такі труби, здебільшого, використовували на подачу холодної води, адже спірально шовна труба не відповідає вимогам ГОСТ (ДСТУ) щодо прокладання теплових мереж. Це призводить до частих поривів на тепломережах, прокладених такою трубою, внаслідок теплового розширення під час опалювального сезону. Ліквідовувати пориви на цій тепломережі було вкрай складно, оскільки над нею проходить високовольтна електролінія. Нову тепломережу прокладають прямими попередньо ізольованими трубами і за новою схемою».

У 2014 році ЛМКП «Львівтеплоенерго» планує замінити більше 17 км трубопроводів теплових мереж. Заміну трубопроводів великого діаметру, а саме від 400 до 720 мм, буде проведено на вул. Миколайчука (тепломережа від ТЦ «Північної»), вул. Стрийська, Луганська, Тернопільська, Дж. Вашингтона.

Заміна проблемних ділянок тепломереж забезпечує надійне і якісне теплопостачання. 

Торік під час літньої ремонтної кампанії було замінено 19 км трубопроводів теплових мереж. У тих місцях де відбулась заміна, на тепломережах не виникає поривів під час опалювального сезону. На ремонтні роботи торік витрачено більше 30 млн. грн. На балансі ЛМКП «Львівтеплоенерго» знаходиться 433 км теплових мереж.  

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів