Львівським автоперевізникам скерували 12 актів-претензій з вимогою виправлення ситуації

17:15 20 травня 2015 р.

Фото до новини


Фото: portal.lviv.ua

Сьогодні, 20 травня, управління транспорту та зв’язку ЛМР провело перевірку перевірки санітарного та технічного стану міських автобусів.

Загалом перевірили сім автобусів. Як розповів спеціаліст управління транспорту та зв’язку ЛМР Роман Чабан, представники управління транспорту та зв’язку заходили у автобуси як пасажири та перевіряли – чи чисто в салоні, в якому стані поручні та крісла, чи працюють сигнали сповіщення до водія, оцінюють якість роботи водія, зокрема, як він спілкується з пасажирами, чи споживає він їжу та напої в салоні, чи палить.

Основні критерії при перевірці – трафарети з номером маршруту, кінцевими зупинками, санітарний і технічний стан автобуса, куток споживача та інформація про оплату за проїзд, поведінка водія. Роман Чабан повідомив також: «Ми складаємо картки відповідні, в яких виставляється за певними критеріями  бал водію та транспортному засобу. Вся інформація по перевірках узагальнюється та виноситься на нараду з перевізниками, яка відбувається щомісяця. Надаємо ці картки підприємствам-перевізникам для подальшої їх реакції». 

У січні-травені 2015 року управління транспорту та зв‘язку провело 75 перевірок оцінки санітарного та технічного стану автобусів, які курсують на міських маршрутах Львова. Зокрема здійснено 10 перевірок ранішнього випуску автобусів на лінію безпосередньо на території автопідприємств. 

Відтак – складено 11 актів щодо незадовільної роботи громадського транспорту, в тому числі і неналежного санітарного стану в салонах автобусів. А також – 12 актів-претензій з вимогою виправлення ситуації, які скеровані до автоперевізників-порушників. 

А з 1 до 15 травня для перевірки належного санітарного стану в салонах автобусів було залучено студентів НУ «Львівська Політехніка», що проходять практику. Вони визначали оцінку якості перевезень, санітарного стану автобусів. 

«У травні таких перевірок, завдяки тому, що залучались студенти, було близько 50», – додав Роман Чабан. Інформація за травень буде узагальнена та, при виявлені порушень, автоперевізникам будуть скеровані відповідні акти-претензії.

Про це повідомили сьогодні, 20 травня, «Щоденному Львову», в прес-службі міської ради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів