Львівський окружний адмінсуд скасував ухвалу міськради про орендну плату за землю

17:59 20 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: ukurier.gov.ua

Щоправда, його рішення ще не набрало законної сили.

Як нагадує сьогодні, 20 листопада, прес-служба прокуратури міста Львова, в грудні 2012 року міською радою було прийнято ухвалу «Про нарахування та сплату орендної плати за землю і земельного податку до міського бюджету м. Львова у 2013 році». Однак у прокуратурі зауважують, що надання цим актом пільги орендарям земельних ділянок зі сплати загальнодержавного податку й зменшення їм орендної плати за землю на 60% призвело до ненадходження відповідних коштів до міського бюджету Львова.

З огляду на це, прокуратурою міста подано до Львівського окружного адміністративного суду Львівської області позов, у якому поставлено питання про визнання згадану ухвалу міськради незаконною. Своєю чергою, суд погодився з доводами прокурора про те, що приймаючи таке рішення, посадовці порушили вимоги земельного і податкового законодавства та вийшли за межі своїх повноважень.

Бо, як стверджує прес-служба прокуратури міста Львова, до компетенції органів місцевого самоврядування належить, згідно із законодавством, прийняття рішень щодо надання пільг лише по місцевих податках і зборах, а також земельному податку. Водночас орендна плата належить до категорій загальнодержавних платежів.

Зважаючи на такі порушення, постановою Львівського окружного адміністративного суду зазначену незаконну ухвалу міської ради скасовано. Щоправда, наразі дане рішення суду ще не набрало законної сили.

Водночас, прокуратура наголошує, що зазначене жодним чином не створює перешкод для здійснення законної господарської діяльності. Бо вказаний позов, як стверджує прес-служба прокуратури міста Львова,  спрямований винятково на приведення актів органу місцевого самоврядування у відповідність до вимог чинного законодавства.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів