Львівський обласний центр зайнятості забезпечив роботою 368 учасників війни

21:50 16 серпня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

53 демобілізованих, отримавши одноразову виплату допомоги з безробіття для започаткування власної справи, поповнили лави підприємців-початківців.

«З початку року, за посередництва обласної служби зайнятості, роботу шукали 2418 безробітних з числа демобілізованих армійців. Завдяки докладеним зусиллям, 368 з них вдалося забезпечити трудовою діяльністю», – повідомили сьогодні, 16 серпня, в прес-службі Львівської обласної державної адміністрації, де також поінформували:

«Примітно, що 53 учасники АТО, отримавши одноразову виплату допомоги з безробіття для започаткування власної справи, поповнили лави підприємців-початківців. Ще 197 осіб залучено до громадських та інших робіт тимчасового характеру, а 203 – охоплено професійним навчанням. На тлі інших областей України у кількісному вимірі це – найвищі показники. 

Про це повідомив директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк. За його словами, станом на 1 серпня цього року допомоги у працевлаштуванні потребували 1497 колишніх воїнів, котрі визнані безробітними».

У прес-службі Львівської обласної державної адміністрації розповіли також сьогодні, 16 серпня:

«Для працедавців, які створюють нові робочі місця і приймають безробітних з числа учасників антитерористичної операції, з’явилася можливість отримати компенсацію зі сплати єдиного соціального внеску (ЄСВ)», – повідомили у Львівському обласному центрі зайнятості.

Це передбачено Законом України «Про внесення змін до статті 14 Закону України «Про зайнятість населення», що набуває чинності 30 серпня цього року. На відшкодування ЄСВ можуть розраховувати компанії, а також приватні підприємці, які не мають заборгованості зі сплати страхових внесків, не є банкрутами і проти них не порушена справа про банкрутство. Компенсація виплачується упродовж 12 місяців з дня працевлаштування безробітного, при цьому термін забезпечення його роботою повинен бути не меншим як два роки.

Директор обласного центру зайнятості Василь Барилюк наголосив: «До підписання вищезазначеного Закону право на компенсаційні виплати, у разі працевлаштування учасників АТО, мали виключно суб’єкти малого підприємництва, що вели діяльність у пріоритетних видах економічної діяльності та створювали для безробітних нові робочі місця, –Завдяки новаціям значно розширюється коло підприємств, які, забезпечуючи новими місцями праці тих, хто на сході відстоював цілісність нашої країни, зможуть претендувати на отримання упродовж року державних преференцій у вигляді повернення витрат зі сплати ЄСВ». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів