Львівські вогнеборці врятували під час ліквідації пожежі маля з матір’ю й ще 13 мешканців (відео, оновлено)

11:14 6 березня 2015 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки громадської ініціативи «Варта 1» в інтернет-мережі «ВКонтакте»

Як повідомили в п’ятницю в прес-службах обласного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій та ЛОДА, до ліквідації пожежі на вулиці Полуботка залучили 45 рятувальників і дев’ять одиниць техніки.


Відео: «Телевізійна служба новин» каналу «1+1»

У прес-службі Львівського обласного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій повідомили сьогодні, 6 березня:

«5 березня о 18:56 до рятувальників надійшло повідомлення про пожежу в квартирі на 12-му поверсі 14-поверхового житлового будинку на вулиці Полуботка, 21 у Львові. На момент прибуття пожежно-рятувальних підрозділів вогонь практично повністю охопив квартиру.

Власник помешкання самостійно покинув житло. У сусідній квартирі потребували допомоги рятувальників мати та її донька 2014 року народження.

Токсичний дим продуктів горіння наповнив житло, і жінка вже не могла самотужки його покинути. Маля через сильне задимлення отруїлося продуктами горіння.

Рятувальники вивели матір та на руках винесли дитину із помешкання. Окрім цього, вогнеборці евакуювали з верхніх поверхів будинку ще 13 мешканців аби гарантувати їх безпеку.

Гасіння пожежі значно ускладнювалося несправністю системи внутрішнього пожежного  водопостачання багатоповерхівки та системи димовидалення. За допомогою 50-метрової автодрабини вогнеборці розпочали гасіння пожежі ззовні будівлі.

Одночасно було прокладено рукавну лінію на 12 поверх, загальною довжиною понад 40 метрів, для гасіння пожежі житла зсередини. Загалом до ліквідації пожежі залучили 45 рятувальників та дев’ять одиниць техніки.

Пожежу ліквідовано о 19:50. Маля, яке отруїлося, госпіталізовано в дитячу міську клінічну лікарню.

Внаслідок пожежі вогнем знищено речі домашнього вжитку на площі 30 кв. м, п’ять міжкімнатних дверей, диван, шафу, телевізор, два пластикових вікна, а також пошкоджено речі домашнього вжитку на площі 40 кв. м. Причина займання встановлюється».

Своєю чергою, в прес-службі Львівської облдержадміністрації повідомили сьогодні, 6 березня:

«5 березня о 18:56 виникла пожежа в квартирі на 12-му поверсі 14-ти поверхового житлового будинку на вулиці Полуботка, 21 у Сихівському районі Львова. Пожежу ліквідовано о 19:50 силами 7-ми пожежно-рятувальних відділень ГУ ДСНС України у Львівській області.

Загиблих та травмованих внаслідок пожежі немає. До медичних закладів м. Львова каретами швидкої медичної допомоги були доправлені: мешканка квартири №70, 2014 року народження, в супроводі мами госпіталізована до реанімаційного відділення Комунальної міської дитячої клінічної лікарні з діагнозом: отруєння продуктами горіння, на 06:00 6 березня стан дитини – задовільний; мешканець квартири №69 (де виникла пожежа), 1955 року народження, доставлений до Комунальної міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги, під час огляду та реєстрації у приймальному відділенні лікарні без дозволу самостійно залишив медичний заклад.

Під час ліквідації пожежі з прилеглих квартир було виведено у безпечне місце 13 жителів будинку. Вогнем знищено речі домашнього вжитку на площі 30 кв. м, п’ять міжкімнатних дверей, диван, шафа, телевізор, два пластикових вікна, пошкоджено речі домашнього вжитку на площі 40 кв. м. Причина пожежі встановлюється».

Своєю чергою, «Телевізійна служба новин» каналу «1+1» повідомила сьогодні, 6 березня:

«У спальному районі Львова горіла багатоповерхівка. Мешканців висотки довелось евакуювати, бо вогонь дуже швидко розповсюджувався.

За попередньою інформацією пожежа сталась через кинутий недопалок одного з мешканців. Його квартира повністю вигоріла».

Подробиці – у відеосюжеті «Телевізійної служби новин».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів