Львівські рятувальники тренувалися протидіяти небезпечнм ситуаціям

17:25 26 червня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівського обласного управління ДСНС

25 червня фахівці відділу радіаційного, хімічного та медико-біологічного захисту обласного управління ДСНС провели планові навчання з підвищенню професійної майстерності особового складу групи радіаційно-хімічного та біологічного захисту.

Тренінг відбувся у хімічній лабораторії на базі Загону технічної служби Львівського обласного управління ДСНС. Унікальність даних навчань полягала у тому, що вперше львівські рятувальники для удосконалення професійних навичок та відтворення умов наближених до реальних застосували справжні промислові небезпечні хімічні речовини.

Згідно із планом заходу, в результаті оперативно слідчих дій, правоохоронними органами  було виявлено нелегальну хімічну лабораторію. Також поступила інформація, що в лабораторії використовуються небезпечні речовини, які є надзвичайно токсичними. Окрім цього, у процесі нелегального використання відбувся розлив небезпечних речовин.

Для обстеження лабораторії та оцінки рівня загрози було залучено фахівці спеціальне відділення з реагування на аварії з небезпечними речовинами ДСНС.  В ході обстеження вдалося підтвердити інформацію   щодо використання в лабораторії небезпечних хімічних речовин.

Так, серед виявлених речовин були: соляна та  азотна кислоти, вибухо та пожежонебезпечні рідини та інші небезпечні речовини. Рятувальники, працюючи у спеціальних захисних костюмах та використовуючи спецобладнання, нейтралізувати розлив та відібрали взірці кожної з виявлених в лабораторії речовин.

Після перебування у небезпечному середовищі, по завершенню робіт усі фахівці пройшли через спеціальний пункт знезараження. Рятувальники запевнили, що задоволені проведеними навчаннями, адже отримали  можливість практикуватися в умовах реальної загрози.

Під час реагування, надзвичайники змогли відчути усі складнощі роботи із хімічним обладнанням лабораторії, яке є надзвичайно крихким, малогабаритним та потребує надзвичайної обережності та повної зосередженості. Досвід, отриманий під час тренінгу, є надзвичайно цінним та дасть можливість у перспективі оперативно і безпечно реагувати на аварії із викидом чи виливом небезпечних речовин.

Про це повідомили сьогодні, 26 червня, в прес-службі Львівського обласного управління ДСНС.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів