Львівські підприємці безплатно пропонують кримчанам санаторії і готельні комплекси

19:45 3 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: zik.ua

Про це заявив у понеділок голова обласної ради Петро Колодій.

Він також повідомив, що сьогодні, 3 березня, з Автономної Республіки Крим на гарячу телефонну лінію Львівської обласної ради – 0-800-501-727 дзвонять люди, які висловлюють своє бажання щодо виїзду їхніх сімей на тимчасове проживання у Львівській області. Зокрема, для тимчасового проживання на Львівщині зголосилися жителі Сімферополя, Севастополя, Керчі, Євпаторії, Ялти.

За аналізом зареєстрованих дзвінків, в основному готові виїжджати жінки та діти, а також люди пенсійного віку. Один із тих, хто дзвонили на гарячу телефонну лінію обласної ради,  заявив про переїзд до Львова двох дорослих і одразу сімох дітей. Ще один житель Криму відправляє на Львівщину свою дружину з трирічною та піврічною дітьми.

Своєю чергою, жителі міста Львова та області активно зголошуються приймати сім'ї з Криму. Тільки станом на 12.00 години 3 березня на телефон гарячої лінії Львівської обласної ради додзвонилось 18 людей.

Деякі з них готові брати одразу по дві-три сім'ї. Дзвінки щодо поселення кримчан надходять і безпосередньо на телефон голови Львівської обласної ради Петра Колодія, який повідомив: «До мене масово дзвонять друзі, знайомі. Серед них є чимало підприємців, які готові надавати для поселення готельні комплекси. Окрім того, маємо дзвінки від представників санаторіїв, розташованих у курортних зонах. Відтак, жителі Криму матимуть можливість не лише комфортно проживати на Львівщині, але й покращити в санаторіях свій стан здоров'я».

Петро Колодій також додав, що всі люди з Львівщини надають своїм землякам з Криму допомогу щиро, долучаючись до спільної української справи.

Голова обласної ради пригадує: «Пам'ятаю, коли я був ще маленьким, бабуся мені розповідала, що в часи Голодомору до нас також приїжджали люди зі Сходу України. Їх тут приймали і ділилися останнім шматком хліба. Так і сьогодні львів'яни готові приймати кримчан і поділитися всім, що мають».

Всю зібрану інформацію про тих, хто збирається виїжджати з Криму на Львівщину і тих, хто готовий приймати людей у нашій області, акумулюють в Департаменті соціального захисту населення Львівської ОДА.

Інформуючи про це в понеділок, прес-служба обласної ради, яка додає, що сьогодні, 3 березня, до Львівської обласної ради зателефонував місцевий житель, військовослужбовець, який повідомив, що разом з друзями та знайомими готові забезпечити сім'ї військовослужбовців з Криму житлом: 500 місць на Львівщині та ще 5 000 – на Київщині. Він залишив свій контактний номер телефону й, що, окрім сімей військовослужбовців з Криму, його знайомі готові забезпечити житлом для тимчасового проживання і цивільних громадян, які приїдуть сюди з українського півострова.         «Мова йде як про приватне житло, так і про готельні номери», - зауважив пан Володимир.

Прес-служба обласної ради також нагадуємо, що вчора, 2 березня, голова Львівської обласної ради Петро Колодій звернувся до жителів Автономної Республіки Крим, запросивши їх до Львівської області для тимчасового поселення тут на період конфлікту: «Шановні жителі Автономної Республіки Крим! Сьогодні ви, як і всі інші українці, опинились у складній ситуації, яку створило нам керівництво Кремля. Сьогодні як ніколи вам потрібна рука допомоги і її подає вам Львівщина. Ми закликаємо вас їхати до нас, щоби перебути цей конфлікт серед людей, які всіляко вас підтримуватимуть у скрутну хвилину».

Очільник обласної ради також закликав жителів Львівської області, які мають можливість допомогти землякам з Криму, зокрема, взяти їх до себе на тимчасове проживання до моменту вирішення цієї конфліктної ситуації: «Шановна громадо Львівщини! Ми завжди демонстрували свою прихильність до всіх громадян України, незалежно від мови спілкування, національної чи релігійної приналежності. Свою європейськість ми повинні показати і нині, коли потрібна допомога нашим побратимам з Автономної Республіки Крим. Всі, хто має можливість надати допомогу кримчанам, звертайтесь на номер телефону гарячої лінії Львівської обласної ради - 0-800-501-727. Долучившись нині до цієї благородної справи, ми ще раз покажемо окупанту, що українці єдині та непереможні!».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів