Львівські надзвичайники тренувалися рятувати людей у гірських печерах

17:00 11 листопада 2016 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки Львівського обласного управління ДСНС в інтернет-мережі «Facebook»

Рятувальники вправлялися у проведенні пошуково-рятувальних робіт, спуску до потерпілого та його підйомі за допомогою альпіністського спорядження.

7-10 листопада для фахівців Львівської та Славської пошуково-рятувальних груп пошуково-рятувальної частини ДСНС Львівщини, а також для рятувальників 2-го спеціального центру швидкого реагування відбувались практичні навчання з проведення спелеологічних аварійно-рятувальних робіт у вертикальних печерах.  До участі у навчаннях були запрошені кваліфіковані тренери із Західно-Української регіональної спілки горизонтальної спелеології Віталій Остапенко та фахівець медицини катастроф, лікар-інструктор з надання домедичної допомоги Михайло Савчин.

У гірській місцевості, як правило, пошуково-рятувальні роботи на природних об’єктах проводяться силами малого за чисельністю рятувального підрозділу. Це може бути обумовлено достатньо великим переліком факторів, починаючи з можливої відсутності транспортних шляхів і закінчуючи технічною неможливість проведення рятувальних робіт чисельною групою рятувальників, зокрема, й у вертикальних печерах.

Під час тренувань рятувальники вправлялися у проведенні пошуково-рятувальних робіт, спуску до потерпілого та його підйомі за допомогою альпіністського спорядження. Окрім цього, рятувальники навчалися надавати допомогу своїм колегам, адже ніхто не застрахований від ризиків, особливо в таких ускладнених умовах. 

Фахівці ДСНС обстежили територію навколо печер, аби оцінити можливість доїзду рятувальної техніки, та можливості проведення евакуації потерпілих. Про це повідомили сьогодні, 11 листопада, на сторінці Львівського обласного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в інтернет-мережі «Facebook», де також опублікували фоторепортаж з навчань.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів