Десантники зі Львова просять журналістів повідомити громадськості, що їх «маринують» на Полтавщині

17:15 12 грудня 2014 р.

Десантники 80-ї окремої аеромобільної бригади зі Львова перед відправленням у зону бойових дій

Десантники 80-ї окремої аеромобільної бригади зі Львова перед відправленням у зону бойових дій
Фото: Роман Балук/ZIK

Боєць героїчної 80-ї аеромобільної бригади повідомив у п’ятницю: «Нас, як скотину тягають по Україні. З вагонів не випускають, немає води і їжі».

Понад 300 десантників з 80-ої аеромобільної бригади, які виконували бойове завдання на сході України, сьогодні не прибудуть до Львова. Про це розповів інтернет-виданню «Новий погляд» один із бійців.

Анонсованого на сьогодні повернення бійців із Львівщини не відбудеться, тому що зараз вагони перебувають десь під Полтавою. Вагони так і не причепили до пасажирського поїзда, як обіцяли. 

«Нас, як скотину тягають по Україні. З вагонів не випускають, немає води і їжі. Все, чим забезпечили, – це сухпайки. Хіба ми для того понад три місяці сиділи по окопах, щоб з нас так знущалися», – обурююється боєць. 

Про це повідомляється сьогодні, 12 грудня, на сайті інтернет-видання «Новий погляд». Натомість інформаційна агенція «Гал-інфо» передає в п’ятницю:

«Бійців 80-ї бригади, які повертаються з АТО до Львова, все ще ніяк не можуть довезти додому. Про це на Фейсбуці написала львівська журналістка Наталія Шутка.

«Сьогодні весь день вони простояли у Полтавській області – не зрушили навіть з місця. Від товарняка вже відчепили, а що далі – не відомо. Їх не випускають з вагонів, просто «маринують» другу добу. Хлопці просять журналістів допомогти та висвітлити цю ситуацію, адже вони за понад 3 місяці під кулями не заслужили на таке ставлення!», – написала журналістка.

Про це повідомляється сьогодні, 12 грудня, на сайті інформаційної агенції «Гал-інфо». Своєю чергою, читачка «Щоденного Львова» Юля написала під його повідомленням «Повернення до Львова десантників 80-ї бригади очікують завтра – в другій половині дня»: «Про яку першу половину дня йдеться? Особовий склад з 17 години 11.12 до 17 години 12.12 проїхав близько 300 км!!!! З 11 години дня (вже близько 6 годин) 12.12 стоять в лісосмузі!!! Впевнена, якби йшлось про їх відправку в АТО, а не додому – все б було вирішено протягом 1 дня!». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів