Львівські десантники навчають у Липниках авіаторів

23:58 9 листопада 2016 р.

Фото до новини

На базі радіотехнічної бригади у Липниках на Львівщині розпочалися навчальні збори сержантів і старшин підрозділів Повітряних Сил восьми західних областей України.

Сержантів і старшин Повітряних Сил навчають у Липниках тактиці наземного бою. Зокрема – захоплювати будинки й брати полонених. Прес-офіцер Повітряного командування «Захід», майор Ірина Баранова, пояснила: «Ведення наземного бою не є основним завданням повітряних сил. Але більше половини наших підрозділів пройшли АТО і продовжують виконують завдання на передовій. В умовах гібридної війни бійцям потрібно бути готовим до всього. Ми запросили інструкторів зі львівської 80-ї десантно-штурмової бригади, у якої великий бойовий шлях. Вони підготують понад три десятки наших старшин і сержантів аби вони могли передати ці навики своїм підрозділам».

Серед інструкторів – ще й старший офіцер центру управління та оповіщення підполковник Віктор Царьов, який воював під Донецьким аеропортом у зведеному загоні Повітряних Сил «Дика качка», який розповів «Ми відпрацьовували такі тактичні елементи як відбиття флангових атак та атаки з фронту, захоплення полоненого і відхід групи в разі вогневого зіткнення з противником, бій в приміщенні та роботу стрільців в парі. Результатами роботи групи задоволений. Бійці з поставленим завданням впорались».

Про це повідомили сьогодні, 9 листопада, в київському інтернет-виданні «Gazeta.ua».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів