Львівська ОВА почала будувати фортифікації

23:00 15 березня 2024 р.

Фото до новини

Вздовж кордону та оборонної лінії триває спорудження трьох смуг фортифікацій, загальною довжиною понад 2000 км.

Про це розповів на своїй сторінці очільник області Максим Козицький, пише DailyLviv.com.

Вздовж кордону та оборонної лінії триває спорудження трьох смуг фортифікацій, загальною довжиною понад 2000 км.

Львівська обласна військова адміністрація розпочала спорудження фортифікаційних споруд на території Сумської області. Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 29 грудня 2023 року № 1415 «Деякі питання підвищення обороноздатності держави на період воєнного стану в Україні», львівські будівельники та інженери активно споруджують взводні опорні пункти та невибухові загородження.

«Таким чином наша область підтримала ініціативу Президента України Володимира Зеленського, суть якої полягає у тому, щоб вздовж кордону та оборонної лінії звести три смуги фортифікацій, загальною довжиною понад 2000 кілометрів. Наша зона відповідальності – спорудження таких смуг у межах Сумщини. На місці вже працюють майже півсотні осіб. До будівництва залучили 8 одиниць техніки.

Читайте також: У квітні українська ППО збиватиме лише 1 з 5 російських ракет або ударних БпЛА

Крім спорудження лінії фортифікацій, спеціальні підрозділи з нашого регіону займаються розмінуванням територій, які постраждали від poсійcької окупації.

Сьогоднішня трагедія в Одесі – ще одне нагадування, що pyсня – нелюди. Щирі співчуття рідним загиблих. Маємо всі включитися, щоб нас від країни-терористки відділяли мури, які неможливо здолати. Як фізичні, так і ментальні», – розповів Максим Козицький.

У середині лютого Львівська ОВА мала делегування повноваження від Сумської ОВА щодо допомоги у будівництві фортифікаційних споруд. Наразі є 15 таких замовлень. Адміністрація відбирає підрядника, робить проєкти, та затверджує їх в Генеральному штабі. Кошти надходять на рахунки Львівської військової адміністрації, далі вона платить підрядникам за виконання таких робіт. Про це в інтерв’ю LVIV.MEDIA зазначив Максим Козицький.

За словами очільника Львівської області, щоб організувати процес належним чином, у Сумську область відрядили заступника Юрія Бучка та т.в.о. начальника управління капітального будівництва ОВА Романа Дулю. 

«Львівська ОВА вже активно включилася у цей важливий процес. Дякую інженерам та всім працівникам, які, попри постійну загрозу, сумлінно і старанно підійшли до виконання поставлених завдань. Ворог сильний та підступний, тож перемогти його зможемо лише всі разом, обʼєднавши наші зусилля», – повідомив заступник начальника Львівської обласної військової адміністрації Юрій Бучко.

Нагадаємо, Україна створила нові укріплення на багато сотень кілометрів вздовж лінії фронту.

Читайте також: Трьомстам будівельникам фортифікаційних споруд у Донецькій області дадуть відстрочку від призову

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів