Львівська облрада провалила голосування за підтримку Ірини Фаріон

13:56 28 грудня 2023 р.

Фото до новини

Депутати Львівської облради на засіданні у четвер, 28 грудня, не проголосували за ініційоване свободівцями звернення до керівництва держави на підтримку звільненої з Львівської політехніки професорки, мовознавиці Ірини Фаріон.

Проєкт внесли у порядок денний, однак для його ухвалення забракло голосів. Підтримали звернення лише 33 обранці із потрібних для ухвалення рішення 43.  Про це повідомляє DailyLviv.com з посиланням на ZAXID.NET

Свободівці внесли на розгляд депутатів проєкт звернення до Верховної Ради та Кабміну про неприпустимість переслідування захисників української мови, у якому йшлося про вимогу припинити цькування їхньої однопартійки Ірини Фаріон.

Читайте також: Фаріон отримала чималу суму після звільнення з Львівської політехніки

«Історія ганебного цькування мовознавиці, професорки Ірини Фаріон – винятковий приклад репресій проти тих, хто рішуче обстоює державний статус української мови та національний розвиток України. Ми вимагаємо припинити переслідування Ірини Фаріон. Не можна допустити, щоб в Українській державі карали українців за українську мову!», – йдеться в проєкті, оприлюдненому на сайті облради.

Депутати двічі голосували за запропонований проєкт, однак рішення не пройшло.

Нагадаємо, Служба безпеки України розпочала кримінальне провадження за чотирма статтями, а також призначила низку експертиз щодо висловлювань і публікацій Фаріон.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів