Львівська ОДА застерігає – лід на водоймах стає крихким

23:15 14 лютого 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

Як повідомили в суботу «Щоденному Львову» в прес-службі облдержадміністрації, департамент з питань цивільного захисту ЛОДА попереджає мешканців області про небезпеку зимових водойм.

У прес-службі облдержадміністрації повідомили сьогодні, 14 лютого, «Щоденному Львову», що департамент з питань цивільного захисту ЛОДА попереджає мешканців області про небезпеку зимових водойм. У повідомленні також конкретизують:

«Протягом останніх днів на території області встановилася нестійка погода, яка характеризується зниженням температури нижче нуля вночі та теплою погодою вдень. У такий час лід стає крихким, з кожним днем втрачає свою міцність, тому перебування на крижаному покрові на річках, озерах, ставках і інших водоймах є вкрай небезпечним.

Так, з початку року на водних об’єктах області загинуло четверо осіб, серед них, на жаль, троє дітей. Останній нещасний випадок стався 13 лютого у с. Старява Мостиського району, де восьмирічний хлопчик провалився під лід.

Департамент з питань цивільного захисту Львівської обласної державної адміністрації звертається до мешканців області з проханням утриматись від прогулянок (переходу водойм) по льоду:

Шановні дорослі!

Пильнуйте за своїми дітьми! Не залишайте їх без нагляду! Забороняйте ігри на водоймах у період танення льодоставу.

Шановні краяни та любителі риболовлі!

З урахуванням вкрай небезпечного стану льоду на водоймах, де він ще зберігся, просимо Вас утриматися від підлідної ловлі риби.

З А П А М ’Я Т А Й Т Е:

Життя і здоров’я Ваше та Ваших близьких перш за все залежить від вибору правильної поведінки. Будьте обережні! Не нехтуйте правилами безпеки на льоду».

Як інформував «Щоденний Львів», вчора, 13 лютого, близько 16:00 поблизу села Старява Мостиського району внаслідок необережного поводження на кризі штучної водойми розміром 10х10 метрів і глибиною два метри, яка утворилися внаслідок несанкціонованого вибирання піску місцевими жителями, провалилася під лід та втопився хлопчик 2006 року народження.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів