Львівська область не готова до послаблення карантину з 1 червня

16:45 31 травня 2020 р.

Фото до новини

Станом на 31 травня шість регіонів - м. Київ, Волинська, Донецька, Львівська, Рівненська, Чернівецька області - не готові перейти на другий етап послаблення карантину.

Перейти до другого етапу карантину, що передбачає послаблення карантинних обмежень, області можуть за умови відповідності епідеміологічної ситуації визначеним критеріям. Про це поінформувало Міністерство охорони здоров'я.

Станом на 31 травня шість регіонів - м. Київ, Волинська, Донецька, Львівська, Рівненська, Чернівецька області - не готові перейти на другий етап послаблення карантину.

Аналіз готовності визначається за такими критеріями:

1) інцидентність (кількість нових випадків COVID-19 за останні 7 днів на 100 000 населення) складає менше 12 на 100 000 населення (тижневий рівень захворюваності на 100 000 населення в період умовного піку епідемії на території України + 50 %);

2) завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, становить менше 50 % (достатня кількість для забезпечення стаціонарної допомоги хворим за визначеного рівня захворюваності та з урахуванням резерву на випадок її зростання);

3) охоплення тестуванням не нижче за рівень інцидентності — тобто середня кількість тестувань (методами полімеразної ланцюгової реакції та імуноферментного аналізу) протягом останніх 7 днів складає понад 12 на 100 000 населення.

1 червня відбудеться онлайн брифінг Міністра охорони здоров'я Максима Степанова.

Початок заходу: 9:00.

Брифінг відбудеться в онлайн-режимі.
•    Трансляція брифінгу - на ютуб каналі КМУ  та https://www.facebook.com/moz.ukr/;
•    Відео – на сайті Міністерства охорони здоров’я.

З 1 червня в Україні буде дозволена робота басейнів і спортзалів; відвідування освітніх занять у групах не більше 10 людей (наприклад, розпочнуть роботу автошколи); а також буде відновлено рух залізничного транспорту і міжобласних перевезень автотранспортом. Скасування обмежень можливе лише у тих регіонах, де це дозволятиме епідемічна ситуація.  Про це міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявив на щоденному брифінгу. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів