Міськрада все ще шукає ділянку під сміттєсортувальний комплекс, – Садовий

15:00 1 грудня 2016 р.

Міський голова запевнив: «Думаю, що орієнтовно за півроку новий полігон можна зробити».

У прес-службі Львівської міськради повідомили сьогодні, 1 грудня, що вчора відбулася спільна зустріч керівників фракцій ЛМР та обласної рад за участі голів установ. Присутні обговорили ситуацію щодо вивезення твердих побутових відходів та виділення ділянок в області для будівництва сміттєпереробного комплексу, а також погодили подальшу координацію дій.

Про це сьогодні, 1 грудня, розповів міський голова Львова Андрій Садовий під час пленарного засідання сесії міськради. Він також відзначив, що місто продовжує самостійно шукати ділянку для купівлі під сміттєсортувальний комплекс.

Андрій Садовий зазначив із цього приводу: «Ми проговорювали подальші спільні кроки, тому що така ж складна ситуація є у багатьох містечках нашої області. Домовилися про координацію. Як ви знаєте, було долучено інформацію щодо виділення трьох ділянок в області для будівництва сміттєсортувального комплексу. Незабаром буде й більша деталізація щодо технології, специфіки роботи».

Міський голова додав: «Також, з ініціативи керівників фракцій, ми подали інформацію про конкурс, де висловили бажання міськради придбати земельну ділянку під новий полігон. Я сподіваюсь, що пропозиції будуть активними, тому що місто потребує ділянки під новий полігон». 

Андрій Садовий також зазначив: «Полігон в Грибовичах треба рекультивувати, і я думаю, що проводити подальшу роботу там буде вже неможливо. Якщо ми будемо мати якісну пропозицію, я пропонуватиму передбачити відповідні кошти в бюджеті на наступний рік на купівлю землі під новий полігон. Думаю, що орієнтовно за півроку новий полігон можна зробити».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів