Львівська міськрада просить водіїв замінити гуму на зимову

11:56 22 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: boschservice.lviv.ua

Причина її турботи – прогноз обласного центру з гідрометеорології, який очікує 25 листопада у Львові дощ з мокрим снігом за температури повітря впродовж доби від 3º морозу до 2º тепла.

Про це інформує сьогодні, 22 листопада, прес-служба міської ради. В обласному центру з гідрометеорології їй повідомили також, що 26 листопада – часом сніг та мокрий сніг, температура вночі 2 – 7º морозу, вдень 0 – 5º морозу.

Відтак керівник управління надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення мерії Віктор Іваніцький звернувся до тих водіїв транспортних засобів, які ще не поміняли гуму на зимову, зробити це, а також обирати на дорогах помірну швидкість та користуватися освітлювальними приладами. Окрім цього, чиновник закликав:

«Необхідно наголосити і на основних правилах поведінки водіїв при виникненні дорожніх заторів. Не можна займати зустрічну смугу руху, адже ви можете просто не розминутися із зустрічним транспортом, а це створить додаткові перешкоди».

Своєю чергою, міський голова Львова Андрій Садовий запевнив, що комунальні служби міста та снігоприбиральна техніка до зими готові. Дослівно ж сказав із цього приводу:

«Техніка готова, піскосуміш є. З тої техніки, що ми додатково закупили, а це більше 30 одиниць, отримали меншу частину.

Бо через казначейство не можемо проплатити кошти. Думаю, цю проблему ми вирішимо.

До зими місто готове – всі мережі, і тепло-, і водопостачання, прибиральна техніка. Звичайно, якщо будуть неочікувані снігопади чи форс-мажори, буду просити громадян, щоб люди обмежували рух приватного транспорту, щоб не заставляли вулиці машинами, бо їх треба прибирати.

Активно будуть працювати евакуатори. Будемо реагувати, залежно від ситуації. В цілому, якихось надзвичайних ситуацій не бачу». 

А в разі виникнення будь-яких непередбачуваних ситуацій прес-служба міської ради радить звертатись на гарячу лінію міста за коротким номером 15-80, або 297-5-911.

Як повідомляв «ЩЛ», раніше в ЛМР попереджали, що брак коштів може паралізувати зимовий Львів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів