Львівська міськрада передбачила на ремонт 44 ліфтів 40 мільйонів гривень

16:48 13 листопада 2019 р.

Фото до новини

У ЛМР стверджують, що капітальні ремонтні роботи ліфтів тривають у всіх районах Львова.

Цьогоріч у міському бюджеті Львова передбачили на ремонт 44 ліфтів 40 мільйонів гривень. Про це, як повідомили в середу, 13 листопада, у Львівській міськраді, розповіла заступниця міського голови з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк.

Чиновник наголосила: «Ми проводимо повну модернізацію ліфту. Це означає, що ми замінюємо кабіну, замінюємо повністю машинне відділення, відповідні деталі ліфта, і він буде служити щонайменш 25 років».

У Львівській міськраді також запевнили, що під час ремонтних робіт враховуються також потреби маломобільних груп населення. Відтак, у модернізованих ліфтах встановлюють розширені двері.

Ірина Маруняк також нагадала: «У квітні була прийнята ухвала про співфінансування мешканців у тих будинках, які списані з балансу місцевих рад та у яких створені ОСББ. Згідно з цією ухвалою 90% вартості ремонту оплачує місто, а 10% – мешканці. Мешканці можуть зголошуватись, звертатись у департамент житлово-комунального господарства, аби можна було розробити проєкт, експертизу на проведення заміни ліфта. Після цього будинки будуть включені у програму спів фінансування».

Наразі у Львові відремонтували 34 ліфти. Ще 10 ліфтів обіцяють у міськраді відремонтувати до кінця року.

Голова Франківської районної адміністрації Орест Тимчишин розповів:  «Оскільки зазначений ліфт експлуатується понад 25 років, було прийнято рішення демонтаж старого обладнання ліфта та монтаж нового, зокрема, монтаж кабіни ліфта, заміна ліфтового обладнання та кабіни. Вартість виконання робіт на цьому об’єкті становить один мільйон 99 тисяч гривень. Ремонтні роботи плануємо завершити на початку грудня».

Як інформував «ЩЛ», у Львові перевірять компанії, які обслуговують ліфти.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів