Львівська міськрада не дозволить будувати дев’ятиповерхівку біля Горіхового гаю

10:10 23 квітня 2016 р.

Фото до новини


Фото: lviv-lj.livejournal

Головний архітектор міста Юліан Чаплінський запевнив: «Ми їх проконсультували, «згасили» апетити і видали містобудівні умови на п’ять поверхів, відповідно до плану зонування».

«Як повідомили Щоденному Львову» в прес-службі міськради, головний архітектор міста Юліан Чаплінський розповів:

«Управління архітектури не видасть містобудівні умови та обмеження на будівництво дев’ятиповерхового будинку біля Горіхового гаю Мені дуже прикро, що будується ця споруда біля Горіхового гаю. Вона належить до території зон Ж2, тобто, це є зона малоповерхової забудови з обмеженням до шести поверхів.

Рік тому по Інтернету гуляли страшні візуалізації у 24 поверхи. Львів’яни та активісти впізнали територію і зрозуміли, що йде мова про Горіховий гай. Був страшний скандал. 

На той час містобудівних умов і обмежень ніхто не отримував. Забудовник подався на містобудівні умови та обмеження, навіть показали мені проект на 24 поверхи. Ми їх проконсультували, «згасили» апетити і видали містобудівні умови на п’ять поверхів, відповідно до плану зонування. 

Мені було неприємно бачити проект архітектора Дмитра Яреми, який нам подав містобудівні умови та обмеження на дев’ять поверхів. Це йде мова про зміни у містобудівні умови та обмеження.

Для мене це шок. Людина такого фаху мала б розуміти, що це є незаконно. Ми будемо відмовляти. дев’ять поверхів ми давати не будемо, вважаю, що там не місце такому об’єму».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів