Львівська міськрада матеріально підтримає ветеранів війни в Афганістані

10:10 13 лютого 2014 р.

Фото до новини


Фото: varta.kharkov.ua

Вони отримають одноразову грошову допомогу з нагоди 25-ї річниці завершення їх бойових дій.

Про це повідомляє сьогодні, 13 лютого, прес-служба міської ради. За її інформацією, управління соціального захисту ЛМР приурочила до 25-ї річницї виведення військ колишнього СРСР з Афганістану, яке відзначатимуть 15 лютого, одноразову грошову допомогу 137 львів’янам, які брали участь у бойових діях на території Республіки Афганістан, і є інвалідами 1-ї та 2-ї групи, а також членам сімей загиблих (померлих) осіб, які брали участь у бойових діях. На ці потреби в бюджеті міста передбачили кошти в сумі 63,3 тис. грн.

Начальник управління соціального захисту Львівської міської ради Наталя Федорович конкретизує: «Виплату проводитиме управління соціального захисту. Так, допомогу в розмірі 1 тис. грн. отримають 12 учасників бойових дій на території Республіки Афганістан, з І групою інвалідності; по 500 грн. отримають 69 учасників бойових дій з ІІ групою інвалідності; по 300 грн. отримають 56 членів сімей загиблих (померлих) осіб, які брали участь у бойових діях на території Республіки Афганістан. Осіб, які отримають допомогу, ми визначили в діалозі з Львівською обласною організацією Української спілки ветеранів Афганістану, аби її адресність була найбільш об’єктивною».

Водночас працівники районних відділів управління соціального захисту ЛМР провели ряд зустрічей з представниками районних осередків Львівської обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану – щоб окреслити наявні потреби ветеранів і напрацюватиспособи їх вирішення. Відповідно до чинного законодавства, на ветеранів війни в Афганістані (інваліди війни, учасники бойових дій) поширюються гарантії передбачені Законом України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів