Львівська міська рада продала універмаг вдесятеро дешевше за ринкову ціну

09:25 29 жовтня 2013 р.

Фото до новини


Фото: panoramio.com

«Львів’яни кажуть, власником універмагу став хрещеник міського голови 44-річного Андрія Садового».

Про це повідомляє сьогодні, 29 жовтня, «Газета по-українськи» – в публікації Лесі Межви «Універмаг продали вдесятеро дешевше за ринкову ціну»:

«Львівська міська рада продала підприємству «Лекс» універмаг на центральній площі. За три поверхи загальною площею понад 2 тис. кв. м отримали 7,8 млн. грн – по $439 за «квадрат».

– Від 1993 року магазин винаймало підприємство «Львівський універмаг «На ринку», – розповідає 27-річний Юрій Гусак, виконувач обов’язків начальника управління комунальної власності міськради. – 2011 року депутати вирішили продати його. Потім відмовились, але рішення ради не змінюються, коли йдеться про фізичних та юридичних осіб. Бо це порушення принципу стабільності суспільних відносин. Підприємство подало до суду, виграло. Виконавці змусили міську раду продати приміщення. Ми оголосили конкурс. Методом таємного голосування комісія вибрала товариство «Лекс». Вони оцінили приміщення у 7 мільйонів. Будівлю оцінювали двічі, і вартість була такою ж.

Незалежно від стану приміщення 1 кв. м комерційної нерухомості у Львові коштує щонайменше $3 тис., за даними агенції нерухомості «Маклер». В історичній частині – від $4 тис. до $6 тис. Універмаг напроти ратуші оцінюють у 40-50 млн грн. Приміщення не аварійне, потребує лише косметичного ремонту.

Львів’яни кажуть, власником універмагу став хрещеник міського голови 44-річного Андрія Садового.

– А оцінку робив швагро мера – брат дружини Катерини, – каже міський депутат Андріян Гутник, 45 років. – Оцінку оскаржують у суді. Думаю, цією угодою мали б зацікавитись міліціонери, бо навіть підвали в місті продаються вдесятеро дорожче».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів