Львівська десантно-штурмова бригада бере участь у вторгненні в Росію. Чим воює

10:41 9 серпня 2024 р.

Фото до новини

Колона бронетехніки, яка бере участь у Курській операції, підтверджує участь однієї з найкраще оснащених і найшвидших українських бригад: 80-ї десантно-штурмової бригади.

Про це повідомляє Forbes, пише DailyLviv.com.

Як зазначає американське видання, колона бронетехніки, що рухається у Курській області на півдні Росії, підтверджує участь однієї з найкраще оснащених і найшвидших українських бригад - 80-ї десантно-штурмової бригади.

На відео, яке поширили в соціальних мережах, зображено танк Т-64БВ або Т-80БВ, розмінувальну машину УР-77, інженерну машину ІМР-2, а також БТР-80 і американські колісні бронетранспортери Stryker. Всі машини броньовані каркасами для захисту від дронів. 

"Лише 80-та десантно-штурмова бригада експлуатує таке поєднання колишньої радянської та колишньої американської техніки. Подальше підтвердження міститься в окремому відео, знятому російським безпілотником, яке демонструє удари по колишніх німецьких гусеничних машинах Marder в Курській області",- пише Forbes.

Читайте також: Україна демонструє, що територія Росії більше не є недоступною

80-та десантно-штурмова бригада, як і її сестринський підрозділ 82-а десантно-штурмова бригада, припускають журналісти, очевидно, використовує Marders разом зі своїми Strykers. Marders важкі, Strykers швидкі. Вони відповідають перевагам українських десантно-штурмових військ щодо стрімких, але потужних атак.

Участь 80-ї десантно-штурмової бригади — однієї з кращих українських бригад — підкреслює масштаб української операції на північ від північного кордону України з Росією, вважає Forbes.

За 29 місяців, відколи Росія розгорнула війну проти України, проукраїнські бойовики здійснили багато рейдів через кордон на південь Росії. Але ці рейди були невеликими за масштабом і обмеженими — і ніколи не тривали більше кількох днів. Найбільше вони мали на меті збентежити російських лідерів.

Українська операція, яка почалася у вівторок, відрізняється. Залучені щонайменше три бригади чисельністю до 2 тисяч військовослужбовців кожна: 22-га та 88-ма механізовані бригади та 80-та десантно-штурмова бригада. Артилерія, безпілотники та протиповітряна оборона відіграють важливу допоміжну роль.

З кожною годиною стає все зрозуміліше, що те, що відбувається в Курську, не є нальотом, а справді вторгненням. Те, що українці вкладають значні ресурси в це вторгнення, звичайно, не гарантує його успіху. У зоні вторгнення може бути 10 тисяч українських військових. Російське Північне угруповання військ, яке воює вздовж прикордонної смуги, налічує близько 48 тисяч військовослужбовців.

Але Північне угруповання військ загрузло у Вовчанську, українському прикордонному місті за 90 миль на південний схід від Суджі, російського прикордонного міста, яке є місцем українського вторгнення.

Очевидно, українські бригади свідомо перетнули кордон там, де Північне угруповання військ було найрозрідженішим. «Командування Збройних сил України успішно досягло оперативної раптовості», – зазначили в Українському центрі оборонних стратегій.

Вирішальним чинником результату триденного українського вторгнення може стати те, чи зможе Північне угруповання військ перекинути сили на Суджу і як швидко. Якщо росіяни діятимуть швидко, вони можуть призупинити або навіть повернути назад досягнення українців. Якщо вони рухатимуться повільно, вони можуть втратити набагато більше, ніж Курську області перед українськими колонами, що наступають.

Все ще існує значна ймовірність того, що українська операція матиме негативні наслідки для її планувальників. Якщо українські бригади випереджають свою артилерію, протиповітряну оборону та матеріально-технічне забезпечення, вони можуть опинитися на самоті та бути переможеними глибоко в Курській області. Київ ризикує тисячами військових, яких не може легко замінити.

Але українці не просто швидко наступають, вони швидко наступають, маючи серйозну вогневу потужність — у формі 80-ї десантно-штурмової бригади.

До честі українського командування, темп і маса їхньої атаки вразили та збили з пантелику російських командувачів. «Помітне зволікання з прийняттям рішення командуванням... [північного] оперативного угруповання противника свідчить про неправильну оцінку ймовірного характеру дій ЗСУ», – резюмували в ЦДС.

Читайте також: Події на Курщині відповідають політиці США — Пентагон

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів