Львівщина готова прийняти людей зі Сумського геріатричного пансіонату, куди влучила авіабомба

22:42 19 вересня 2024 р.

Фото до новини

У нашому Львівському обласному геріатричному пансіонаті можна розмістити наразі ще понад 40 осіб.

Про це інформує пресслужба ЛОР, пише DailyLviv.com.

Львівщина запропонувала допомогу Сумщині у розміщенні людей похилого віку, які постраждали від російської атаки.

Львівщина готова прийняти людей похилого віку зі Сумського геріатричного пансіонату. Про це повідомив в.о. голови Львівської обласної ради Юрій Холод.

«У нашому Львівському обласному геріатричному пансіонаті можна розмістити наразі ще понад 40 осіб. Тож порадившись із керівництвом установи, ми скеровуємо офіційного листа до Сумської ОВА та Сумської обласної ради і пропонуємо допомогу з поселенням людей, які внаслідок російського бомбардування сьогодні залишилися без даху над головою. Ми всі розуміємо, що прикордонні області особливо страждають від ворожих обстрілів, тому безпечніше буде евакуювати пацієнтів пансіонату на захід країни», - зазначив Юрій Холод

За його словами, у комунальних геріатричних установах Львівщини, від початку російсько-української війни проживають люди з різних областей України.

Сьогодні, 19 вересня, під час чергового російського обстрілу авіабомба зруйнувала Сумський геріатричний пансіонат. Там проживала 221 людина похилого віку. Станом на 19 годину вечора, відомо про одну загиблу особу та 13 поранених. Людей евакуювали у тимчасове облаштоване для них приміщення, де надають медичну та психологічну допомогу.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів