«Львіводоканал» обіцяє впоратися з неприємним запахом щойно через рік

13:40 21 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: 20minut.ua

Комунальники запевняють: «Реконструюємо водогінні колектори і маємо план побудувати станцію зливів, до 1січня наступного року ці роботи будуть виконані».

Журналіст Назар Волянський розповів у сьогоднішній публікації «У «Львіводоканалі» обіцяють, що у Львові перестане неприємно пахнути рівно через рік»:

«20 січня у «Львівводоканалі» обговорили вирішення проблеми неприємного запаху у місті, яка актуальна більше 4-х років. У підприємстві розробили проект, який покращить каналізаційну систему міста. Заступник міського голови з питань містобудови та інфраструктури Львова Сергій Шевчук каже:

«Одна з причин неприємного запаху в місті – зношення старих колекторів, які функціонують ще за часів Австрії та потребують ремонту і заміни, треба замінити колектор в мікрорайоні Сихові до травня цього року. Ще одна з причин – люди, які проживають в приватному секторі на Сихові, весь бруд виливають просто на дорогу. «Львівводоканал» спостерігає за цими людьми і закликає виливати відходи там, де дозволено.

Всі стічні зливи, що течуть у каналізаційний сток, будуть проходити хімічний і радіаційний аналіз. Реконструюємо водогінні колектори і маємо план побудувати станцію зливів, до 1січня наступного року ці роботи будуть виконані.

Після 1 січня 2016 року скандалів мешканців із «Львівводоканалом» серез неприємний запах не буде. Запрошую долучатися до активної участі громадські організації міста».

Більшість підприємств міста підтримали пропозицію встановлення очисних фільтрів та будови очисних споруд. Науковці з університету «Львівської політехніки» допоможуть «Львівводоканалу» боротися із проблемою викидів та неприємних запахів із каналізаційних стоків. Керівництво харчове підприємства «Ензим» допоможе фінансово подолати неприємний запах у місті».

Про це повідомляється в середу на сайті київської «Газети по-українськи».

Як інформував «ЩЛ», директор «Львівводоканалу» вимагає від підприємств міста, аби ті вгамували свої стоки.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів