«Львівобленерго» повернуло електропостачання водозабору «Гірне»

09:10 25 березня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Expres.ua

Як повідомили в середу в прес-службі облдержадміністрації, вчора, 24 березня, о 18:35 «Львівобленерго» відновило електропостачання водозабору «Гірне», централізоване водопостачання абонентів населених пунктів відновлено в повному обсязі.

23 березня о 13:05 через заборгованість КП «Дрогобичводоканал» перед ПАТ «Львівобленерго» працівниками Стрийського РЕМ був знеструмлений водозабір «Гірне», внаслідок чого тимчасово припинено централізоване водопостачання абонентів міст Стебник та Трускавець, частково – міста Дрогобич. Без централізованого водопостачання залишилось 20 загальноосвітніх шкіл, 13 дошкільних закладів освіти, дитячий будинок «ОРАНТА», Дрогобицький механіко-технологічний коледж, Дрогобицький коледж нафти і газу, Дрогобицькі професійно-технічні училища № 15, 19 та близько 64 000 жителів.

Заборгованість КП «Дрогобичводоканал» перед ПАТ «Львівобленерго» складає 1,474 млн. гривень, споживачів міста Трускавець перед КП «Дрогобичводоканал» – 7,844 млн. грн. 24 березняо  18:35 ПАТ «Львівобленерго» відновило електропостачання водозабору «Гірне», централізоване водопостачання абонентів населених пунктів відновлено в повному обсязі.

Про це повідомили сьогодні, 25 березня, в прес-службі облдержадміністрації. Натомість на сайті прес-служби (відділу корпоративних зв’язків) ПАТ «Львівобленерго» інформують:

«На сьогоднішній день борг комунальних підприємств – водоканалів Львівщини за спожиту електричну енергію становить 10 млн 790,7 тис. грн і зменшився на 1 млн 393,6 тис. грн порівняно з розрахунками станом на 16 березня 2015 року:

ЛМКП «Львівводоканал» – 5 млн 172,6 тис. грн,

КП «Бориславводоканал» – 1 млн 493,3 тис. грн,

КП «Дрогобичводоканал» – 1 млн 474,4 тис. грн,  

КП «Червоноградводоканал» – 947,9 тис. грн,

КП «Стрийводоканал» – 650,1 тис. грн,

ТзОВ «Трускавецький водоканал» – 311,4 тис. грн,

Самбірське ВУВКГ – 249,4 тис. грн,

ПЖКГ м.Моршин – 147,1 тис. грн,

МКП «Перемишляниводоканал» – 80,8 тис. грн,

КП «Кам’янкаводоканал» – 73,8 тис. грн,

МКП «Сокальводоканал» – 65,7 тис. грн,

Сколівське КП – 41,8 тис. грн,

ДП «Водоканал» м.Ходорів – 39,4 тис. грн.

МКП «Водоканал», м.Мостиська – 27 тис. грн,

Буське ПВКГ – 16 тис. грн.

Ситуація з послугами електропостачання водоканалів наступна:

ЛМКП «Львівводоканал» сьогодні відновлено електропостачання;

КП «Бориславводоканал» відновлено електропостачання 23 березня 2015 року;

КП «Дрогобичводоканал» припинено електропостачання з 23 березня 2015 року.

Згідно з чинним законодавством України ПАТ «Львівобленерго» ЗОБОВ’ЯЗАНЕ припиняти послуги електропостачання споживачам-боржникам.

Взаємовідносини між комунальними підприємствами – водоканалами Львівщини та ПАТ «Львівобленерго» врегульовані умовами договорів про постачання електричної енергії,  які згідно з чинним законодавством України є обов’язковими для виконання обома сторонами.

ПАТ «Львівобленерго» в свою чергу має договірні зобов’язання з ДП «Енергоринок» – купує електричну енергію і здійснює розрахунки за неї у визначені терміни.

Заборгованість споживачів за електричну енергію є прямою загрозою своєчасних розрахунків ПАТ «Львівобленерго» з ДП «Енергоринок» і, відповідно – загрозою надійності електропостачання споживачам та належного рівня життєзабезпечення Львівщини.  

Довідка.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг щомісячно встановлює роздрібний тариф для розрахунків юридичних споживачів за спожиту електричну енергію і доводить енергопостачальним компаніям України.   

Енергопостачальні компанії, в тому числі ПАТ «Львівобленерго», в свою чергу ЗОБОВ’ЯЗАНІ застосувати роздрібний тариф при розрахунках юридичних споживачів за спожиту електричну енергію».    

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів