«Львівавтодор» облаштує на маршруті «сихівського» трамваю 20 зупинок

11:00 18 березня 2015 р.

Фото до новини


Фото: novyny.lviv.ua

У прес-службі міської ради передали сьогодні, 18 березня, «Щоденному Львову» відповіді на запитання мешканців щодо трамваю на Сихів.

У прес-службі міської ради передали сьогодні, 18 березня, «Щоденному Львову» відповіді на запитання мешканців щодо трамваю на Сихів:

«Сихівчани чекали на можливість комфортного проїзду трамваєм до центру понад 20 років. І нарешті це стане реальністю. Та у них і у інших мешканців міста є питання щодо проекту, відповіді на які дали залучені до будівництва сторони – ЛКП «Львівавтодор», ЄБРР, ЛКП «Львівелектротранс» та ЛМР.

Маршрут, інфраструктура та рухомий склад

– Як саме пролягатиме майбутній маршрут трамваю та чи передбачені нічні рейси?

– Новий трамвай курсуватиме за маршрутом проспект Червоної калини – Центр. Окрім цього, обговорюється питання розгалуження маршруту – до центру і до залізничного вокзалу. На разі нічних рейсів не передбачено.

– Чи був маршрут трамваю заздалегідь узгоджений із мешканцями Сихова?

– З Сихова трамвайна колія могла бути прокладена лише від проспекту Червоної Калини, адже для цього було закладено окрему смугу. На кінці вулиці Свенціцького нова трамвайна колія буде приєднана до існуючої. А для визначення маршруту трамваю з центральної частини міста і далі – буде враховано потоки пасажирів та побажання громади.

– Як будуть розташовані зупинки та яка планується їх загальна кількість? 

– Попередньо, по маршруту буде облаштовано по 10 зупинок у кожний бік, тобто загалом 20 зупинок.

– Чи не буде зранку трамвай будити пів Сихова звуком гальм?

– У рамках даного проекту передбачено будівництво колії, яка буде нового зразка – безшумна. Відповідно, ризик виникнення шуму через гальмування трамваю зведений до мінімуму.

Безпека, зручність та корки

– Чи не буде навантаження на сихівський міст надмірним у зв’язку з курсуванням трамваїв по ньому?

– Під час проектування мосту було передбачено прокладення через нього трамвайної колії. Відповідно, навантаження від курсування додаткового транспортного засобу, трамваю, буде оптимальним.

– Чи провокуватиме трамвай корки у центральній частині міста?

– Можливість виникнення корків через курсування трамваїв зведено до мінімуму, адже близько 80% усього маршруту трамвай їздитиме по автономній частині дороги. 

– Як вирішуватиметься ситуація під час аварії на маршруті трамваю? Усі трамваї будуть стояти (на відміну від тролейбусів)?

– На новому маршруті заплановано зведення трьох кілець розвороту для попередження трамвайних корків у разі аварії, відповідно курсування електротранспорту не буде припинено.

– Чи можливо зменшити ризики аварійно небезпечного спуску по вул. Стуса?

– Це питання було опрацьовано фахівцями і задля зменшення ризику аварійно небезпечного спуску по вул. Стуса рівень дороги буде піднято до оптимального.

Фінансування, тривалість та рентабельність проекту

– Як довго буде реалізовуватися проект?

- Проект був розрахований на 8 місяців і за планами мав бути завершений до кінця 2014 року. Але у зв’язку з виникненням позапланових додаткових робіт, таких як будівництво колектора, до прикладу, проект планують завершити до кінця 2015 року.

– Як використовуються кошти, виділені на проект?

– З 6 млн. євро кредитних коштів ЄБРР перерахував ЛКП «Львівавтодор» 2,8 млн. євро, 1,2 млн. євро з яких були перераховані компанії «Онур» як авансовий платіж. Також компанії «Онур» уряд Німеччини на пряму перерахував 2,8 млн. євро грантових коштів. Решта сум буде перераховано компанії відповідно до виконаних робіт.

– Чи буде новий трамвай рентабельним і чи цей проект взагалі буде реалізований?

– Як правило, інфраструктурні проекти є нерентабельними, вони задовольняють базову потребу мешканців міста. Але беручи до уваги не лише економічні, але і соціальні та екологічні ефекти, рентабельність може бути високою. 

– Чому саме компанія «Онур» будує колію?

– Компанія «Онур» має найбільший досвід виконання транспортних робіт у Львові у порівнянні з іншими компаніями та продемонструвала якість роботи. У процесі тендерних процедур компанія була визнана ЄБРР як такою, що відповідає усім міжнародним вимогам. 

Слідкувати за просуванням проекту можна на сайті tram.lviv.ua та у фейсбуці – «Я люблю трамвай».

Нагадаємо, також у Львові триває інформаційна кампанія «Я люблю трамвай», з метою інформування мешканців про хід будівництва та популяризацію еко-транспорту. На сайті tram.lviv.ua можна ознайомитися із фінансовими звітами, фоторепортажами, новинами. Окрім цього, наступного тижня триватиме кампанія, власне на території мікрорайону Сихова: в людних місцях розмістять на банерах основну інформацію про трамвай на Сихів. В рамках кампанії також триває конкурс «Найкраще селфі в трамваї».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів