«Львів» зазнав третьої поразки в сезоні

21:35 18 серпня 2019 р.

Фото до новини


Фото: football24.ua

«Шахтар» без проблем зламав опір «Львова» у поєдинку четвертого туру чемпіонату України серед клубів прем'єр-ліги.

«Гірники» набрали після трьох турів дев’ять очок та одноосібно очолювали турнірну таблицю УПЛ. «Львів» з трьома пунктами розташувався на 10-й сходинці чемпіонату. Перемога над командою Богдана Блавацького давала «Шахтарю» можливість збільшити відрив від Динамо до 6-ти пунктів, позаяк кияни свій поєдинок четвертого туру проти «Маріуполя» зіграють у вересні.

Луїш Каштру вніс певні корективи у склад – замість Тайсона, який навіть не полетів до Львова, з'явився Дентінью. Пару центральних захисників знову склали Сергій Кривцов (150-й матч за «гірників») та Микола Матвієнко. У всьому іншому португалець довірився тим же виконавцям, що й у попередніх поєдинках.

Богдан Блавацький повернув у старт Мартана, який відбув дискваліфікацію після вилучення в матчі з «Динамо». У воротах замість Олександра Бандури, який пропустив три голи від «Десни», вийшов Богдан Сарнавський. Атакувальне тріо господарів склали бразильці Педро, Шина та Ренан.

«Львів’яни зі стартових хвилин продемонстрували своє зарядження на боротьбу – по черзі постраждали Болбат, Пятов та Мораєс, проте арбітр матчу Віктор Копієвський не поспішав з картками. Втім, «Шахтар» не збирався уникати боротьби – Тарас Степаненко жорстко зустрів Педро, який кілька секунд полежав на газоні, але продовжив гру.

На 11-й хвилині гості створили перший момент. Алан Патрік класно вивів Ісмаїлі на ударну позицію, проте захисник тягнувся до м'яча і пробив повз ближній кут воріт Сарнавського. Тут же голкіпер «Львова» не без проблем забрав м'яч після удару Патріка з лінії штрафного. Ще за кілька хвилин Сарнавський нейтралізував підступну подачу Марлоса зі штрафного.

Ісмаїлі шикарно поклав на замасі двох опонентів, але прострілив неточно – захисник вибив м'яч подалі. Наступний удар Степаненка був заблокований, а Марлос вистрілив у руки голкіперу.

«Шахтар» у своєму фірмовому стилі розхитував оборону «Львова» – чемпіони намагалися грати широко по всьому фронту атаки. Здавалося, що гол назрівав.

На 31-й хвилині господарів врятувала стійка. Марлос віддав на Мораєса, той увійшов у штрафний та пробив у каркас воріт – відзначимо рикошет від захисника, який дещо змінив траєкторію польоту м'яча.

І все ж гості заслужено забили на 31-й хвилині. Марлос подав кутовий на ближню стійку, Матвієнко головою продовжив на дальню, а Дентінью буквально заніс м'яч у ворота. Просто та ефективно – 0:1.

Господарі одразу активізувалися та завдали двох поспіль ударів по воротах Пятова – у обох випадках голкіпер збірної України забирав м'яч. «Шахтар» загасив атакувальний запал господарів другим голом.

На 37-й хвилині Матвієнко запустив Ісмаїлі по флангу, той покотив у центр на Марлоса, який легко відправив у ворота господарів другий гол. Виглядало навіть трохи знущально, але від того не менше красиво. 0:2 – вже у першому таймі «гірники» зробили серйозну заявку на чергові 3 очки.

У дебюті другої половини гри Гончар грубо в'їхав у гомілкостоп Дентінью – заслужена жовта. Ще легко відбувся, могло б бути і вилучення. Втім, за декілька хвилин бразилець все ж залишив поле на спеціальному автомобілі, позаяк не зміг самостійно піти на лаву для запасних. Замість нього вийшов Маркос Антоніо.

На 61-й хвилині «Шахтар» отримав шанс для третього гола. Кривцов опинився на газоні, після чого арбітр вказав на 11-метрову позначку. Алан Патрік забив, але Копієвський змусив бразильця перебити через те, що кілька гравців забігли у штрафний майданчик до удару.

Повторний удар бразильця Сарнавський парирував! Цікаво, що знову гравці забігли у штрафний до удару, але цього разу рефері не відреагував.

Олександр Піхальонок, який провів на полі лише кілька хвилин, отримав в єдиноборстві травму коліна та залишив поле. Не хочеться робити передчасних висновків, але виглядало все дуже недобре – на хавбека донеччан та Луїша Каштру боляче було дивитися...

Марлос міг забивати третій – красивий обвідний удар хавбека був трішки неточним. Соломон також трохи не влучив. «Львів» тримався у перші 30 хвилин, до першого пропущеного м'яча. Після цього доля матчу стала зрозумілою.

«Шахтар» без проблем здобув чергову перемогу та набрав 12 очок – максимальний результат після чотирьох турів чемпіонату. Підопічні Луїша Каштру відірвалися від «Зорі», «Десни» та «Колоса» вже на п’ять пунктів.

«Динамо відстає на шість балів, але має гру в запасі. «Львів» залишився з трьома очками – це 11-та позиція.

Про це повідомили в неділю, 18 серпня, в інтернет-виданні «Футбол 24».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів