Львів може опинитися у сміттєвій пастці (відео)

23:10 2 червня 2016 р.

Фото до новини


Фото: vorobus.com

Наше місто не має адекватного потребам і кількості населення сміттєзвалища.

Грибовицький полігон кілька днів не приймає відходів. Тепер його рішенням місцевої влади закрили назавжди. Ще вранці львів'яни викладали у соцмережах фото переповнених смітників. До опівдня сміття у Львові помітно поменшало.

Львів'янин Сергій Лебедко розповів: «Про прохання міської влади не виносити непотріб який не псується, не чув. Якщо так не будемо виносити, то де ми будемо складати? Влада нехай вирішує те питання. З тим сміттєзвалищем вже не перший рік так, рано чи пізно то бомба уповільненої дії».

Ірина, продавець крамниці продуктів, яка розташована неподалік смітників, сподівається, що відходи з цих контейнерів, вивезуть. Вона пояснила: «Буде запах стояти божевільний. Буде йти інфекція, антисанітарія, незручності для жителів».

Міський голова Львова Андрій Садовий запевняє: «Проблем із вивозом сміття немає. Львівські відходи погодилися приймати в сусідніх містах. Жодної загрози для міста я не бачу, якщо не буде якихось надзвичайних, спеціально створених провокацій. До цього треба бути готовим. На сьогодні сміття вивозиться, проблем немає». 

Спершу з'явилася інформація, що львівське сміття вивозять до Нового Роздолу. Але там люди збунтувалися. депутат Новороздільської міської ради Анатолій Шалаєв розповів: «Кілька машин завозили, це є підтверджена інформація. Близько чотирьох автомобілів – це те, що зафіксовано. Десь близько ста кубів сміття було завезено». 

На звалищі тепер чергують місцеві жителі. А до міського голови Нового Роздолу Андрія Мелешка прийшла делегація з вимогою не приймати сміття зі Львова. Мер запевнив: «Я готовий пожертвувати посадою міського голови, тільки щоб того не відбулося у нашому місті. Зробимо усе для того, щоб львівського сміття, саме львівського, не було».

Пізніше з'явилася інформація, що сміття прийматимуть у Радехові. Тамтешній мер визнає – дозвіл на прийом відходів зі Львова дав. Але лише на три дні. Куди потім возитимуть сміття – не відомо.

Грибовицьке сміттєзвалище, де сталася трагедія, закрили назавжди. Тамтешня сільрада проголосувала за це фактично одностайно. Керувалися постановою про закриття звалища, яку головний санітарний лікар Львівщини підписав ще 12 років тому. Жителі Грибовичів пообіцяли не пропускати на звалище більше жодного сміттєвоза.

Про це повідомили сьогодні, 2 червня, в «Телевізійній службі новин» каналу «1+1».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів