Львів і Харків сполучатиме швидкісний нічний потяг (оновлено)

22:44 22 квітня 2015 р.

Фото до новини


Фото: dt.ua

Як повідомив у середу радник міністра інфраструктури Олександр Кава, Укрзалізниці доручили опрацювати запуск швидкісного нічного поїзда Харків-Київ-Львів із часом ходу 10-11 годин.

Радник міністра інфраструктури Олександр Кава повідомив сьогодні, 22 квітня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook»:

«Доручили Укрзалізниці опрацювати запуск швидкісного нічного поїзда Харків-Київ-Львів із часом ходу 10-11 годин. Ураховуючи наявність вагонів і локомотивів, розрахованих на 160 км/год, завдання цілком реальне і може бути реалізована за кілька місяців.

Це реальний крок, який може об'єднати Захід і Схід країни, надавши пасажирам можливість швидше пересуватися. Нині відстань між Харковом та Львовом поїзди долають за 19-21 годину. Прямих швидкісних поїздів  Інтерсіті+ між містами немає – потрібно робити пересадку в Києві.

Переконаний, що пасажирам дуже сподобається можливість виїхавши з Харкова о 21-й годині, вже о 7-й ранку прокинутися в комфортному купе і попити кави у затишній кав'ярні у Львові

Потрібно вивчити можливість продовження такого поїзда до Івано-Франківська. Тоді дорога від Харкова до Івано-Франківська займе лише 12 годин».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів