ЛМР змусила власника приміщення на вул. Костюшка, 4 перефарбувати фасад

11:05 5 жовтня 2023 р.

Фото до новини

Власник приміщення на вул. Костюшка, 4, що у центрі Львова, перефарбує фасад всього першого поверху будівлі в колір, визначений в паспорті фасаду

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.
 
Роботи мають бути виконані до кінця цього тижня. Про це повідомила керуюча справами виконкому ЛМР, в.о.начальника міського управління охорони історичного середовища Наталія Алєксєєва.

Вона зокрема зауважила, що власник мав погоджений у попередні роки паспорт опорядження фасаду. А в липні цього року архітекторка управління охорони історичного середовища надала рекомендації щодо використання фарб. «Власнику надали лист з переліком номерів та кольорів фарб, які варто застосувати для пофарбування цього фасаду.  Але або не розібралися з номерами, або підібрали невдалого підрядника – і фасад набув зовсім невідповідного кольору.

У понеділок на місці провели комісійне обстеження за участі, зокрема, працівників управління охорони історичного середовища. Фахівці додатково пояснили власнику, яку саме фарбу слід використати. А також наголосили, що пофарбувати він має не тільки фасад свого приміщення, а весь перший поверх будинку. Відтак, сподіваємося, що до кінця цього тижня колір фасаду на вул. Костюшка, 4 відповідатиме історичному варіанту», - зазначила Наталія Алєксєєва.

Як додала голова Галицької райадміністрації Галина Гладяк, на сьогодні власник вже зафарбував жовтий колір. «Критичну яскравість вони вже «забрали». Зараз фасад білий. А до кінця тижня мають пофарбувати його в колір, вказаний в паспорті фасаду»,- сказала Галина Гладяк.

Нагадаємо, у Львові заборонили утеплювати фасади пам'яток архітектури

До теми:

У Львові зруйнували фасад пам’ятки архітектури

У Львові до невпізнаваності відреставрували фасад 400-літньої кам’яниці

У Львові перешкодили відновити фасад будинку

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів