Ліпше локдаун, ніж карантин вихідного дня: ресторатори Львова без штанів - звернулися до Кабміну (відео)

17:55 19 листопада 2020 р.

Фото до новини

Львівські ресторатори просять скасувати карантин вихідного дня та, якщо потрібно, запровадити терміново на кілька тижнів повний локдаун, закрити все - як це зробили Австрія і Словаччина.


Львівські ресторатори просять Кабмін скасувати карантин вихідного дня, натомість почати реально, а не показово контролювати виконання вимог дистанції, штрафувати за неносіння масок, зробити безпечним транспорт, пише DailyLviv.

18 листопада засновники «Холдингу емоцій !Fest» Андрій Худо та Юрко Назарук, співвласник Театру пива «Правда» Юрій Заставний, власник мережі «Майстерня карамелі» та ресторану Tante Sophie Андрій Дзюбан, власник кав'ярень «Світ кави» Маркіян Бедрій та засновник низки львівських ресторанів Вардкес Арзуманян записали відеозвернення, в якому продемонстрували наслідки каранину вихідного дня - вийшли на площу Ринок у Львові без штанів.

«У час, коли наші простори обладнані всім необхідним, щоб бути безпечними, тисячі людей перебувають у метро, маршрутках, супермаркетах та, зрештою, просто на вулицях без дотримання карантинних вимог і жодного контролю. І в той час, коли інші країни пропонують реальні плани боротьби з епідемією та роблять реальні кроки, наш уряд вводить карантин вихідного дня, котрий нічого не змінить, лиш уб’є наш бізнес, який ми робили десятиліттями, і вижене тисячі наших людей на вулиці без засобів на прожиття і лікування», – сказав Андрій Дзюбан.

Замість безсистемного карантину вихідного дня ресторатори пропонують запровадити справжній локдаун - закрити все, абсолютно все, як це зробили Австрія і Словаччина, щоб зупинити епідемію. Причому, радять зробити це терміново - на два-три тижні, шоб всі могли це планувати.

"Ми першими закриємося, якщо не будемо цього виконувати. Зробіть те, що вже зробила більша половина світу - навчіть людей жити поруч з вірусом і уникати його," - наголосив Вардкес Арзуманян.

Маркіян Бедрій порадив уряду зайнятися, нарешті, медициною: "Тестуйте людей, відкривайте шпиталі. А тій пані, віцеміністровій, що радила нам шукати іншу роботу та звільняти людей, хочемо сказати: "Цьоцю, вертайтеся вже назад додому, після тих київських заробітків!"

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів