Лінія сортування перебиратиме 10% львівського сміття, – Садовий

14:36 10 листопада 2016 р.

Міський голова повідомив у четвер: «Сортувальну станцію можна ставити, вони це роблять на свій ризик».

У прес-службі Львівської міськради повідомили сьогодні, 10 листопада, що міський голова Андрій Садовий прокоментував інформацію щодо запуску сміттєсортувальної лінії та ділянок в області під нові полігони. Зокрема він повідомив у четвер: «На вулиці Шевченка – це питання до тих підприємців, які мають бажання там робити свій бізнес. Я знаю, що з допомогою держави, а тут була підтримка і міністра екології, і голови обласної адміністрації, вони отримали лінію, яка була закуплена, мабуть, років п’ять тому за державні кошти. Вони мають бажання там робити сортування. Будь ласка, хай роблять».

Утім, водночас Андрій Садовий зауважив, що відсортоване сміття треба кудись вивозити. Він також визнав: «Ми сьогодні возимо наші відходи в радіусі 100-300 кілометрів». 

За його словами, переговори щодо рекультивації сміття з громадою Малехова та Грибовичів тривають дуже складно. Він також вважає, що «пройде ще немало часу, поки вже буде фінальне рішення».

Андрій Садовий також розповів: «Щодо сміттєсортувальної лінії погодження мають бути тоді, якщо там буде полігон, що не можливо, відповідно до чинного законодавства. Сортувальну станцію можна ставити, вони це роблять на свій ризик. Розумію, що там є повна підтримка держави. Бо ніхто б їм лінію, яка була куплена за державні кошти, не віддав. Це на території міста. Вони колись отримували дозвіл від міста, щоб поставити там сортувальну станцію. Їм зі станцією не вийшло, вирішили поставити лінію. Вони не мають з містом погодженого тарифу, нема жодної угоди підписаної на якийсь об’єкт».

Водночас міський голова зазначив: «Хочу подивитись, як воно запрацює, вони самі хочуть побачити. Лінія, яку вони поставили, не працювала більше п’яти років. Вони її забрали з Бузька. Запустять, подивимось, як буде працювати. Вони будуть сортувати лише 10%, у них також виникає питання, куди возити. Вони мають хорошу координацію з обласною адміністрацією. Можливо, ця спільна ініціатива, щоб область виділяла ділянки і сприяла щодо полігонів, які будуть швидко організовані, дасть позитивний результат. Вони пресувати сміття не будуть».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів