Ліквідація наслідків російського удару по Дублянах. Що зроблено

20:43 2 січня 2024 р.

Фото до новини

Львівська міська рада розробила програму надання допомоги мешканцям, які постраждали від ворожих атак.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com.

Територію перед корпусом Львівського національного університету природокористування у Дублянах вже прибрали від уламків після ракетного обстрілу. Також вибиті вікна у житлових будинках та в амбулаторії сімейної медицини закриті плівкою, і амбулаторія працює у звичному режимі.

«Після ракетного обстрілу 1 січня у Дублянах ударною хвилею вибито вікна в гуртожитках, лікарні, каплиці та будинках. Також в навчальних корпусах аграрного університету знищено понад 600 метрів квадратних покрівлі та перекриття. Відтак вся територія біля навчального закладу була захаращена різними уламками. Станом на зараз територія прибрана. Однак сама будівля корпусу університету зазнала суттєвих ушкоджень і потребуватиме значно більше зусиль для виведення з аварійного стану та відновлення», - розповідає Юрій Лукашевський директор департаменту міської агломерації.

Також, за його словами, багато мешканців м. Дубляни, помешкання яких зазнали пошкоджень після обстрілу, вже викликали майстрів та зробили замовлення на заміну своїх вікон. Кілька господарів самостійно замінили скло у розбитих шибках.

«Львівська міська рада розробила програму надання допомоги мешканцям, які постраждали від ворожих атак, зокрема на заміну пошкоджених вікон та дверей. Йдеться про компенсацію у сумі не більше 12 тис. грн за одне вікно та 8 тис. грн — за вхідні двері.

Для отримання допомоги достатньо подати звернення встановленого зразка до ЦНАП. До звернення має бути додано акт обстеження та рахунок компанії, яка проводитиме заміну вікна.

Працівники офісу Львівської громади у м. Дубляни на контакті та готові допомогти зі складанням акту обстеження чи щодо інших питань, пов'язаних з отриманням цієї допомоги. Контакт: +380 67 161 1983 (Роман)», - повідомив Юрій Лукашевський.

Нагадаємо, вночі 1 січня, Львівську громаду атакували російські шахеди, завдавши значних руйнувань. У Дублянах ударною хвилею вибило вікна у гуртожитках, амбулаторії, каплиці та будинках. А на Білогорщі повністю зруйновано Музей Шухевича та постраждало кілька приватних будівель. Фахівці оперативно на місці провели виїзне засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, де ухвалили усі необхідні рішення для проведення аварійно-відновлювальних робіт.

 

 

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів