Лідери G-7 дали сигнал Путіну

09:30 14 червня 2024 р.

Фото до новини

Канцлер Німеччини заявив, що очільник Кремля Путін помиляється, очікуючи, що міжнародна підтримка України з часом зменшиться.

Рішення лідерів країн G7 надати Україні близько $50 млрд фінансової підтримки шляхом заморожених російських активів є чітким сигналом для російського диктатора Володимира Путіна.

Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, якого цитує Reuters, пише DailyLviv.com

Виступаючи перед журналістами на щорічному саміті G7 в Італії, Шольц заявив, що очільник Кремля Путін помиляється, очікуючи, що міжнародна підтримка України з часом зменшиться.

«Це дуже чітке зобов'язання, яке має надихнути українців робити все необхідне для захисту своєї незалежності й суверенітету...І це також чіткий сигнал російському президенту, що він не може просто відсиджуватися і сподіватися, що фіскальні проблеми в країні, яка підтримує Україну, одного дня дозволять йому виграти цю війну. Це дуже історичний крок, який ми робимо сьогодні», – наголосив Шольц.

Нагадаємо, лідери країн «Групи семи» досягли домовленості про виділення $50 млрд для України шляхом використання заморожених російських активів. Згідно з повідомленням канцелярії французького президента, Україна отримає кредит до кінця 2024 року.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський закликав країни-члени «Групи семи» скласти план відновлення України, схожий на план Маршалла після Другої світової війни, який відповідає сучасним потребам, і ухвалити його під час саміту НАТО, запланованого на 9-11 липня у Вашингтоні.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів