Leopolis Jazz Fest: організатори повідомили про безпрецедентні правила карантинної безпеки

15:41 12 травня 2021 р.

Фото до новини

Цьогорічний фестиваль Leopolis Jazz Fest стане першою великою концертною подією, яка пройде в Україні з початку пандемії. Проведення Leopolis Jazz Fest з дотриманням карантинних норм стане стартом відновлення культурного та економічного життя для країни, прикладом для інших концертних організаторів.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.

«Перш ніж взятися за цьогорічний фестиваль, ми відправили листи міській владі, спонсорам, музикантам з повним аналізом ризиків і викликів реалізації Leopolis Jazz Fest, які стоять перед усіма нами. Ми думали, що всі рекомендуватимуть нам перенести захід на наступний рік, але на наше велике здивування, абсолютно від всіх ми отримали протилежну реакцію. За цю колосальну підтримку я особисто хочу подякувати всім. Сподіваємось, що всі наші гості будуть також розділяти з нами відповідальність та ретельно дотримуватись всіх правил фестивалю.

Цього року буде унікальний Leopolis Jazz Fest за витратами, за обмеженою кількістю глядачів. Ми будемо зменшувати кількість гостей вдвічі, будемо всіх тестувати і будемо робити акцент на онлайн-трансляції, щоб велика кількість людей змогла дивитись концерти дистанційно. Цьогоріч до фестивалю вперше готуються не лише організатори і музиканти, а й глядачі: всі повинні будуть прийти завчасно, пройти тест на коронавірус, глядачі в пікніковій зоні повинні попередньо зареєструватись», – наголосила Наталія Горбачевська, виконавча директорка Leopolis Jazz Fest.

Зважаючи на безпрецедентні заходи безпеки, цей рік встановить нові правила етикету й буде побудований на взаємодії організаторів і гостей фестивалю. Як і раніше фестиваль пройде в форматі open-air, що суттєво знижує ризики. Проте буде й список нових правил:

    кількість гостей у партері, пікнікових зонах буде скорочено удвічі;
    буде впроваджене масове тестування для усіх гостей фестивалю, які купили квитки;
    вхід у пікнікові зони буде організовано за попередньою реєстрацією за символічну вартість для контролю кількості людей;
    у разі позитивного тесту або підвищеної температури Оргкомітет повертає гостю кошти за квитки, а такі гості не допускаються на локації фестивалю;
    усі локації фестивалю будуть облаштовані засобами дезінфекції та дотримуватись усіх рекомендацій, згідно з Постановою КМУ від 09 грудня 2020 р. № 1236;
    музиканти, оргкомітет та підрядні організації також будуть проходити тестування.

Зважаючи на обставини, цього року фестиваль не зможе відвідати така кількість гостей, як раніше. Організатори фестивалю зроблять акцент на відеотрансляціях концертів наживо. З будь-якої точки світу можна буде долучитися до прямих ефірів і стати онлайн-гостем заходу. Також буде випущено новий мобільний додаток Leopolis Jazz Fest. Більшість друкованих матеріалів буде перенесено в онлайн-формат.


Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів