Латвія передасть Україні понад 300 автомобілів, конфіскованих у нетверезих водіїв

10:03 25 грудня 2023 р.

Фото до новини

В Україні поліція затримала у стані алкогольного сп'яніння майже 129 тисяч водіїв за 10 місяців 2023 року. Жоден автомобіль не конфісковано для потреб армії - немає такого закону.

Про це повідомив портал "Delfi", пише DailyLviv.com.

Ще 16 лютого 2023 року латвійський Сейм одноголосно прийняв зміни до закону "Про підтримку цивільного населення України", які дозволяють безоплатно передавати або дарувати у власність уряду державні транспортні засоби - за загальну підтримку українського суспільства.

Таким чином знайдено можливість передати Україні транспортні засоби, які були конфісковані в Латвії у тих водіїв, які сіли за кермо в стані алкогольного сп’яніння.

Оскільки зазначені зміни в законі набули чинності, цього року уряд прийняв кілька рішень щодо передачі Україні конфіскованих автомобілів.

Латвія за цей рік передала Україні 271 автомобіль, конфіскований у нетверезих водіїв. Їхня загальна вартість майже мільйон євро. Наразі до передачі готують ще 34 автомобілі, вартість яких оцінюють у €161 880.

Ці автомобілі привозить в Україну твіттер-конвой на чолі з Рейнасом Позняком. Twitter-конвой Рейніса Позняка розпочав роботу у лютому 2022 року. За час існування проєкту в Україну з Латвії було відправлено понад 1100 різних автомобілів загальною вартістю близько 2 мільйонів євро, які вирушали туди щотижня.

У червні цього року Європарламент присудив володарю титулу "Людина Європи у Латвії" Рейнісу Позняку Премію громадянина Європи.

За даними Національної поліції, поліція в Україні затримала 128 992 водіїв у стані алкогольного сп'яніння за 10 місяців 2023 року. Це означає, що в середньому поліція виявляла близько 430 п'яних водіїв щодня.

Читайте також: У Латвії встановили незвичайний пам'ятник Путіну

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів