Латвійці підготували на Львівщині інструкторів ЗСУ

20:40 10 вересня 2016 р.

Фото до новини

Курс навчання проходив за стандартами НАТО.

У 184-му Навчальному центрі відбувся випуск інструкторів, яких підготували за стандартами НАТО латвійські військові. Понад двадцять українських воїнів отримали сертифікати про завершення курсу базової підготовки інструкторів, які провели військовослужбовці Збройних сил Латвії.

Навчання тривало два тижні й проходило на базі 184-го Навчального центру та Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Слухачі курсів були поділені на невеликі групи, що сприяло більш якісній підготовці. Особливу увагу під час навчань латвійці приділяли методиці пересування на полі бою, веденню вогню, маскуванню тощо. Навчали також українців формам та методам управління підрозділами на сержантських посадах.

Курс навчання проходив за стандартами НАТО. Після завершення курсу українські військовослужбовці передаватимуть набуті знання та досвід своїм підлеглим.

Начальник Національної академії сухопутних військ, генерал-лейтенант Павло Ткачук, зазначив: «Я впевнений, що ці сержанти сьогодні поповнять лави Збройних Сил України, підвищать боєздатність наших Збройних Сил по захисту нашої держави та якісно виконуватимуть завдання, які стоять перед українською армією». 

Привітати українців з нагоди завершення курсу підготовки прибула до 184-го Навчального центру в Старичах у Яворівському районі Львівської області делегація Латвійської Республіки на чолі з надзвичайним і повноважним послом в Україні Юрісом Пойкансом та ректором Національної академії оборони Збройних сил Латвії підполковником Георгсом Керлінсом. Під час урочистостей гості зазначили, що підтримка України, яка нині має найбільші виклики з часу здобуття своєї Незалежності, для Латвії є справою честі.

Зокрема, Юріс Пойканс заявив: «Ви воюєте не лише за цілісність, суверенітет, а й за право жити своїм життям. Латвія робить свій внесок у щастя України, і я вдячний Збройним силам Латвії за підтримку армії України.

Упродовж цього року у 184-му Навчальному центрі латвійські військові провели вже чотири курси підготовки українських воїнів. За цей час вони підготували близько сотні інструкторів.

Про це повідомили сьогодні, 10 вересня, в прес-службі міністерства оборони України, де також опублікували фоторепортаж з церемонії випуску інструкторів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів