Кинджал, який запустили з Тамбова, зачепив перехрестя трьох країн, - Повітряні сили ЗСУ (відео)

12:57 7 серпня 2023 р.

Фото до новини

ВПС України спростували запуск ракет із Білорусі під час масштабної повітряної тривоги 5 серпня.

Представник Повітряних сил України Юрій Ігнат спростував запуск ракет з Білорусі та заявив, що ракета типу «Кинджал» була запущена з району Тамбова і зачепила «перехрестя трьох країн Білорусі, Росії, України»,  пише Dailylviv.com.

«Якщо ракета летить із Тамбова і зачіпає повітряний простір Білорусі. Відповідно, з'являється десь там над Білоруссю і летить у напрямку Хмельницької області, відповідно, і летить «Кинджал» із напрямку Білорусі, от і все. І не треба маніпулювати у заголовку, що летять ракети з Білорусі», – сказав Ігнат.

Зазначимо, що першими інформацію про нібито запуск ракет з території Білорусі опублікував телеграмканал Повітряних сил ЗСУ.

З огляду на це, ракета могла пройти лише через вузьку ділянку кордону Білорусі з РФ від селища Галоє до «Трьох сестер», коментує моніторингова група  "Бєларускі Гаюн".

Нагадаємо, що до 1 жовтня 2023 р. на півдні Білорусі діє зона обмеження для польотів усіх типів цивільних повітряних суден і саме з цієї території раніше проводився запуск ракет повітряного та наземного базування.

Запуск ракет з Білорусі по Україні: Гаюн оприлюднив власне дослідження

Український і польський командувачі обговорили ситуацію на кордоні з Білоруссю

З території Білорусі по Україні було випущено мінімум 721 ракету, - БГ

Президент нагородив Львівський зенітний ракетний полк

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів