Критична фаза війни може настати у найближчі місяці

15:15 10 травня 2024 р.

Фото до новини

У найближчі два місяці може наступити критична фаза війни. Під час очікування допомоги від Сполучених Штатів Америки (США) Росія кидає на поле бою всю боєздатну техніку.

Про це заявив командувач Сухопутних військ Збройних сил України (ЗСУ) Олександр Павлюк в інтерв'ю The Economist, пише DailyLviv.com.

За словами командувача Сухопутних військ, наразі ворог кидає на фронт всю боєздатну техніку, яку має, аби випробувати виснажені й недостатньо забезпечені українські війська.

Читайте також:Окупанти захопили 4 прикордонні селища на Харківщині - ЗМІ

"Росія знає, що якщо ми отримаємо достатньо зброї протягом місяця або двох, ситуація може обернутися проти них", - додав Павлюк.

Наразі найгарячіші бої точаться у Донецькій та Харківській областях.

Як заявляв раніше президент Володимир Зеленський, ворог бажає захопити Часів Яр до 9 травня або ж майбутнього візиту диктатора Володимира Путіна до Китаю. Водночас відбиття наступу ворога дозволить зруйнувати його плани щодо контрнаступу у червні. Як відзначав Зеленський, Україна здатна зупинити окупантів на сході у разі посилення постачання озброєння.

Зокрема командувач Національної гвардії України Олександр Півненко попереджав про те, що Росія планує "неприємні сюрпризи" на неочікуваних напрямках.

Читайте також: Армія РФ збільшила темпи атак на сході України - ISW

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів