Криміналістів поліції Львівщини тренували консультанти ЄС

17:24 11 листопада 2016 р.

Фото до новини

Львівські й закарпатські експерти отримали сертифікати про закінчення тренінгу Консультативної місії Європейського Союзу з вдосконалення роботи слідчо-оперативних груп на місті скоєння злочину.

У прес-службі Львівського обласного управління поліцій повідомили сьогодні, 11 листопада, що 7-11 листопада на базі Львівського державного університету внутрішніх справ відбувся тренінг 22 слідчих та експертів-криміналістів зі Львівщини й Закарпаття, організований представниками Консультативної місії Європейського союзу проводився Програма п’ятиденного тренінгу фокусувалася на новітніх методах використання експертно-криміналістичного обладнання на місцях скоєння злочину зі стрільбою, вбивством та зломом.

Учасники курсу мали можливість підвищити кваліфікацію щодо принципів та практик збору біологічних доказів, відбитків пальців, слідів вчинення злочину під час крадіжок зі зломом, доказів на місці скоєння злочину зі стрільбою, а також вдосконалити навички фотофіксації. Завдяки проведенню тренінгу відбувся на базі Львівського державного університету внутрішніх справ, міжнародні фахівці змогли провести низку практичних занять, де були створені умови, наближені до реальних обставин скоєння злочину.

Досвідом з українськими криміналістами поділився експерт управління розслідувань діяльності організованих злочинних груп та тероризму Генеральної прокуратури Румунії Александру Дена. Зокрема курс навчання пройшли співробітники слідчого управління та експерти Львівського й Закарпатської обласного управління поліції й викладачі та студенти Львівського державного університету внутрішніх справ. 

Один із організаторів тренінгу, радник з кримінальних розслідувань Консультативної місії Європейського Союзу Міхай Барбуту, наголосив: «Ми намагалися зробити цей курс якомога послідовним», -  «Надане обладнання має допомогти роботі поліцейських обох областей. Також, двоє випускників курсу,  закарпатські експерти, відтепер зможуть проводити подібні тренінги для своїх колег на місцях і ділитися отриманими знаннями».

Наступний тренінг із вдосконалення роботи слідчо-оперативних груп на місці скоєння злочину буде проведений у Києві 14-18 листопада. Його відвідають криміналісти поліції Львівської та Харківської областей.

А невдовзі в прес-службі Львівського обласного управління поліцій повідомили також, що криміналісти поліції Львівщини та Закарпаття отримали сертифікати про закінчення тренінгу Консультативної місії Європейського союзу з вдосконалення роботи слідчо-оперативних груп на місті скоєння злочину.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів