Кримчани відгукнулися на запрошення їхати до Львова (відео)

16:39 3 березня 2014 р.

Акція на підтримку Криму у Львові, 26 лютого 2014 року

Акція на підтримку Криму у Львові, 26 лютого 2014 року
Фото: radiosvoboda.org

За повідомленнями ЗМІ, цього тижня до нього приїде близько сотні кримських татар.


Відео: ТСН.ua

Активісти Львівського Майдану повідомляють сьогодні, 3 березня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook», що в найбільшому місті Західної України вже поселили 20 родин активістів кримського Євромайдану, яким погрожували. Натомість кореспондент «Радіо Свобода» інформує в понеділок, що жителі Сімферополя, Севастополя, Керчі, Євпаторії, Ялти звернулись на гарячу телефонну лінію Львівської обласної ради з проханням прийняти їх на тимчасове проживання.

Переважно просять розмістити жінок і дітей. Лише від опівночі до полудня зголосились близько 20 львівських родин, які готові взяти до себе по дві-три сім’ї з Криму.

Чимало власників готельних комплексів і керівники санаторіїв Львівщини надаватимуть безкоштовно номери для тимчасового проживання кримчан. А голова Львівської облради Петро Колодій повідомляє:«Є дзвінки і від керівників санаторіїв області. Тому мешканці з Криму можуть ще й покращити своє здоров’я».

Усі, хто хоче прийняти кримчан і мешканці Криму, які хочуть приїхати до Львова, можуть звертатися за телефонами  032 261 65 30, 093 704 76 87, 096 212 82 00 і гарячу телефонну лінію 0-800-501-727.

Як повідомляв «ЩЛ», правозахисники організовують виїзд біженців з Криму до Львівщини, а у Львові вже готові прийняти родини військослужбовців, дислокованих у Криму, натомість на екстреній сесії Львівської облради у неділю погодили, що область готова прийняти на тимчасове проживання тих кримчан, які висловлять таке бажання. Своєю чергою, у Львівській облраді цілодобово працюватиме безкоштовний телефон гарячої лінії (0-800-501-727), де прийматимуть повідомлення жителів українського півострова, які виявлять бажання приїхати на Львівщину для тимчасового проживання. За цим номером також можуть звертатись львів’яни і мешканці області, які хочуть допомогти кримчанам.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів