Увесь Крим повністю відімкнуто від енергопостачання, на його дорогах – корки й аварії (відео)

12:00 24 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Expres.ua

Головний енергетик окупованого Росією півострова Сєргєй Єгоров заявив у вівторок: «В односторонньому порядку з України повністю відімкнуто електропостачання Республіки Крим та міста Севастополя. По всіх чотирьох лініях, в нуль».


Відео: «Телевізійна служба новин» каналу «1+1»

Увесь Крим повністю відімкнутий від енергопостачання. Про це повідомив сьогодні, 24 грудня, головний енергетик окупованого Росією півострова Сєргєй Єгоров.

Дослівно ж він заявив: «Годину тому в односторонньому порядку з України повністю відімкнуто електропостачання Республіки Крим та міста Севастополя. По всіх чотирьох лініях, в нуль».

За словами Єгорова, робляться заходи з підняття власної генерації, щоб забезпечити електропостачанням хоча би половину півострова, забезпечити роботу мобільного зв'язку. «Ведуться переговори з Україною про те, щоб вони відновили електропостачання республіки», – додав енергетик.

Повідомляючи про це сьогодні, 25 грудня, з посиланням на інформаційну агенцію «Прайм», інтернет-видання «Економічна правда» також додає: «Нагадаємо, Росія і Україна 22 грудня підписали контракт, що передбачає постачання окупованому Криму виробленої в Росії електроенергії через територію України. Як повідомлялося, Республіка Крим може націоналізувати енергопостачальну компанію ДТЕК «Крименерго», яка входить в холдинг ДТЕК українського мільярдера Ріната Ахметова».

Натомість кореспондент проекту «Радіо Свобода» – «Крим.Реалії» – інформує у вівторок:

«У середу, 24 грудня, анексований Росією Крим знову залишився без електропостачання. Повністю знеструмлений Сімферополь, надходить інформація про відсутність світла з Джанкоя й інших кримських міст.

Світлофори не працюють, регулювальники не справляються, зокрема на дорогах Сімферополя, безлад, жахливі затори і вже навіть помічено декілька аварій. Прояснити ситуацію в «Крименерго» не вдається, телефони кол-центру не відповідають.

23 грудня підприємство «Крименерго» знову запровадило графік аварійних відімкнень світла. Цього ж дня на підсумковій прес-конференції самопроголошений «прем’єр-міністр» Криму Сергій Аксьонов заявив, що Росія й Україна напередодні підписали контракт про постачання електроенергії на Кримський півострів, і що відімкнень електрики більше не передбачається. У минулі вихідні в результаті застосування підприємством «Крименерго» графіків аварійних відімкнень світла на всій території півострова низка міст і районів залишалися без електрики тривалий час».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів