Кращі тиловики ЗСУ визначилися на Львівщині

15:30 10 листопада 2017 р.

Фото до новини


Фото: mil.gov.ua

Фахівці тилових служб Збройних Сил України змагалися за звання кращого на базі 184-го навчального центру Національної академії сухопутних військ.

Про це повідомили сьогодні, 10 листопада, в прес-службі міністерства оборони, де також розповіли: «Майже півсотні військовослужбовців, які представляють усі види й роди військ вітчизняного війська, демонструють членам конкурсної комісії свої знання та навички за фахом. Зокрема, конкурс проводиться у трьох номінаціях: «Кращий кухар», «Кращий водій-заправник» та «Кращій екіпаж дезінфекційно-душової установки».

«Першого дня всі учасники конкурсу, включаючи й військовослужбовців-жінок, повинні були довести свої професійні вміння з володіння штатною стрілецькою зброю та продемонструвати рівень фізичної підготовки. Для цього організатори змагань влаштували спеціальний біатлон, під час якого військовослужбовці у повному спорядженні з особистою зброєю долали встановлену дистанцію та виконували вправу з вогневої підготовки на одній із ділянок військового стрільбища», – поінформували також у міністерстві оборони.

«Наступного дня учасники конкурсу виборювали право називатись кращими, виконуючи нормативи та завдання відповідно до свого безпосереднього фаху. До прикладу, кухарям необхідно було за встановлені нормативами часові показники запустити польові кухні, а згодом приготувати з наданих їм інгредієнтів обідні страви», – повідомилитакож у міністерстві оборони.

Учасник конкурсу військовий кухар Вікторія Березюк, котра проходить службу в одній з військових частин на Одещині, розповіла: «Квасолевий суп та рисова каша з м’ясом — такі страви ми повинні сьогодні приготувати у досить стислі строки. При цьому, ми не знали заздалегідь, що нам скажуть готувати та які інгредієнти дадуть. Вважаю, що такі змагання потрібні, адже здорова конкуренція мотивує до професійного зростання. Окрім того, конкурс дає змогу зрозуміти свій професійний рівень та обмінятись досвідом зі своїми колегами.

Своєю чергою, один з організаторів та суддів конкурсу – начальник відділу моніторингу харчування Центрального управління продовольчого забезпечення Тилу Збройних Сил України полковник Ігор Цундер розповів: «Такі конкурси надзвичайно важливі, якщо, насамперед, враховувати перехід ЗС України на нову систему харчування.

— Багато років харчуванням українських воїнів займались цивільні суб’єкти господарської діяльності, по-простому – приватні компанії. Відповідно, інститут військових кухарів був майже знівельований. Тож, зараз ми повинні його швидко відновити, підготувати нових висококваліфікованих фахівців, навчити їх готувати страви з принципово нового асортименту інгредієнтів».

«На іншій ділянці змагались військові фахівці служб паливно-мастильних матеріалів. Їхнє завдання комплексне – спершу за кермом автозаправника вони мали подолати декілька сотень метрів дистанції з перешкодами, потім швидко підготувати заправне обладнання та зімітувати заправку армійської вантажівки. Наступне завдання – перевести обладнання в похідне положення, оперативно дістатись до майданчика, де розташована додаткова цистерна для пального на базі причепу, та правильно її причепити до основного автозаправника. На цьому етапі завдання ускладнюється: помічник водія-заправника умовно поранений у верхню кінцівку, йому необхідно встановити турнікет й транспортувати до місця призначення», – поінформували також у міністерстві оборони.

Командира батальйону матеріально-технічного забезпечення 184-го навчального центру підполковника Сергій Вовк, який є одним із членів журі, розповів: «Це вже третій етап конкурсу. Перші два відбулися спершу у військових частинах, а згодом – на рівні оперативних командувань, видів та окремих родів військ Збройних Сил України. Ми вже плануємо провезти такий конкурс наступного року, але він буде масштабнішим — більше учасників й складніші завдання».

«За підсумками конкурсу, кращими серед військових кухарів та водіїв-заправників визнані представники ВДВ, а звання найвправнішого екіпажу дезінфекційно-душової установки вибороли військовослужбовці Оперативного командування «Схід» Сухопутних військ Збройних Сил  України», – поінформували також у прес-службі міністерства оборони.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів