Кожна бригада в районі ООС матиме американські ПТРК

09:35 3 липня 2020 р.

Фото до новини

Бригади Збройних Сил України в районі проведення Операції Об’єднаних Сил на Донбасі будуть посилені американськими протитанковими комплексами Javelin.

Про це в інтерв’ю виданню АрміяInform повідомив начальник Генерального штабу Руслан Хомчак.

«Нині на базі однієї з бригад, яка завершує підготовку на полігоні до виконання завдань у складі ООС, активно відпрацьовується тактика застосування «Джавелінів». Напрацьовуються навички роботи розрахунків цих ПТРК. Я особисто хочу переконатися в тому, що наші воїни можуть ефективно застосовувати ці протитанкові комплекси. Наразі у нас в наявності вже значно більша кількість американських ПТРК. До речі, як і кількість підготовлених розрахунків. Скільки їх? Таємниця. Скажу лише, що в подальшому кожну з бригад, яка заходитиме в район ООС, підсилюватимуть «Джавелінами». Крім того, під час підготовки цієї бригади до чергової ротації відпрацюємо й застосування безпілотників «Байрактар» з бойовим ураженням цілі», — сказав він.

Нагадаємо, як повідомляла група ІС, раніше стало відомо, що уряд США готує до відправки в Україну нову партію протитанкових ракетних комплексів Javelin, а також інших вантажів по лінії військової допомоги союзнику.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів