Комунальні служби Львова вимагають демонтувати вивіску «Рошен»

15:21 22 жовтня 2015 р.

Фото до новини


Фото: twitter.com/kutiepov

Міський голова пригрозив: «Прийдуть майстри з драбиночкою, вилізуть, демонтують, покладуть на склад, і все».

«Комунальні служби міста Львова демонтують незаконну вивіску нового магазину «Рошен», якщо компанія президента Петра Порошенка не зробить цього сама у термін, визначений законом», – повідомив в інтерв’ю «Радіо Свобода» міський голова Львова Андрій Садовий, який також стверджував:

«Якщо компанія «Рошен», загальноукраїнська, загальносвітова, дозволяє собі у Львові встановити вивіску в магазині без жодного погодження, без жодного дозволу, яка повністю дисонує з історичним середовищем, – це неповага до громади міста. Тому, звичайно, було ухвалено моментальне рішення про демонтаж.

На це виділено десять днів, десять днів, коли компанія може сама це зробити. Якщо вона це не зробить сама, то прийдуть майстри з драбиночкою, вилізуть, демонтують, покладуть на склад, і все. Потім офіційно має компанія звернутися, заплатить штраф».

Це повідомлення передали сьогодні, 22 жовтня, на «Радіо Свобода», де також розповіли:

«19 жовтня міська влада видала припис на демонтаж незаконної вивіски компанії «Рошен» на вулиці Валовій у Львові. Політичні сили президента Порошенка і мера Львова Садового є частинами чинної парламентської коаліції, але дедалі частіше фракції конфліктують через політичні питання, такі як зміни до Конституції.

Андрій Садовий говорить, що в його рішенні щодо вивіски «Рошен» жодної політики немає. Він також зазначив: «Яка різниця, чи це компанія президента, чи прем’єра, чи будь-якого платника податків України, чи іноземця? Для всіх має бути закон однаковий».

Компанія «Рошен» вже не вперше намагається обійти закони під час ведення власної господарської діяльності. Минулого місяця компанія намагалася отримати 20 гектарів землі в місті Бориспіль під Києвом для нової фабрики, оминаючи земельний аукціон, передбачений законодавством. Про це повідомляла програма «Схеми», спільний проект «Радіо Свобода» і телеканалу «UA: Перший». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів