Керівники партій на Львівщині закликають громади прийняти львівське сміття

17:45 10 червня 2016 р.

Фото до новини


Фото: figaro.lviv.ua

Лідери політичних партій Львівщини підписали декларацію, в якій закликають громади Львівської області бути солідарними з Львовом та тимчасово дозволити вивозити сміття на свої полігони.

Про це повідомили сьогодні, 10 червня, в прес-службі Львівської міськради, де також розповіли подробиці:

«Під документом свої підписи поставили голови обласних організації політичних партій Львівщини: Анатолій Забарило («Громадянська позиція»), Валерій Веремчук («Народний Контроль»), Михайло Цимбалюк (ВО «Батьківщина»), Парасковія Дворянин («Об’єднання «Самопоміч»), а також заступник голови Львівської територіальної організації «БПП-Солідарність» Тарас Ситник та голова фракції «Народний Рух України» у ЛОР Богдан Гагалюк. У декларації йдеться: «В такі критичні моменти повинні проявитися всі наші найкращі сторони, такі як взаємодопомога та готовність з розумінням поставитися до проблеми сусідів. Закликаємо органи місцевого самоврядування Львівщини позитивно розглянути прохання Львівської міської ради щодо тимчасового розміщення твердих побутових відходів з міста Львова на своїх полігонах».

Політики наголошують, що Грибовицьке сміттєзвалище – це проблема всієї області, адже туди десятки років звозили відходи з промислових підприємств усього регіону. Разом з тим, представники політсил закликали Львівську міську раду максимально інформувати про кроки щодо вирішення проблеми з розміщенням ТПВ та рекультивацією сміттєзвалища.

Відтак, якщо громади області відгукнуться на заклики, то у найкоротші терміни ЛМР повинна укласти з ними угоди про тимчасове розміщення ТПВ та передбачити компенсаторні механізми щодо бюджетів місцевих рад, які уклали ці угоди. Лідери політичних партій переконують у декларації: «Впевнені, що разом нам вдасться подолати цю проблему та вирішити її комплексно і вкотре продемонструвати, що Львівщина є зразком громадянської солідарності для України».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів