Канатна переправа у Львові працює по-чорному

16:55 16 жовтня 2013 р.

Фото до новини

Роботу атракціону «Zip-line» у парку «Знесіння» зупинив наряд міліції - якраз перед тим, коли туди привели кататися дітей із львівського інтернату.

У Львові - попри протести прокуратури та дирекції парку «Знесіння»  - атракціон «Zip-line» на «Знесінні» не лише активно працює, але й запрошує дітей з інтернату безкоштовно покататись. Вчора зупиняти роботу атракціону довелось міліціонерам. 

За словами директора Регіонального ландшафтного парку «Знесіння» Руслана Гречаника, вчора він змушений був викликати наряд міліції, щоб зупинити роботу атракціон «Zip-line».

«Досі люди каталися, але, за словами директора ТОВ «Кайзер Парку», яке встановило атракціон, це були випробування. Натомість вчора сюди привели дітей з інтернату №2. Ми пояснили вихователям, що потрібно забирати дітей на уроки, бо безпека життєдіяльності - перш за все. Адже тут немає медика, немає висновків Держгіпромнагляду – нічого немає. Тут навіть поручнів і нормальних сходів немає. Хоча власники атракціону мали б передбачити все від «а» до «я» для безпеки відвідувачів», - каже Руслан Гречаник.

Директор парку «Знесіння» додав, що ТОВ «Кайзер Парк» не має жодних дозволів на роботу атракціону, окрім ухвали сесії міської ради. «А тепер є ще й ухвала Львівського окружного адміністративного суду про призупинення дії ухвали сесії. Окрім цього, є вимога дирекції парку про призупинення будь-яких дій і така ж заборона - від департаменту містобудування. Ще чекаємо таких вимог від прокуратури і міліції. Цей атракціон не повинен працювати», - резюмував Руслан Гречаник.

У Личаківському райвідділі міліції м.Львова є п’ять заяв від дирекції парку і декілька заяв від львів’ян, які мешкають поруч з тролейною переправою. 

Натомість Мирон Кульчицький, директор ТОВ «Кайзер Парк», запевняє, що має всі необхідні дозволи на роботу атракціону і на нього просто зводять наклепи. 

«Дорога працює. У нас є всі дозвільні документи для роботи: ухвала, договір оренди, екологічні висновки, закінчуючи всіма дозволами щодо охорони праці. Щодо дозволу Держгіпромнагляду, то я мушу з’ясувати у юристів. Дію ухвали (щодо надання землі в оренду під атракціон – ред.) суд також не зупинив, а лише заборонив вносити до неї зміни. Щодо дітей, то це дезінформація. Ніхто їх не запрошував кататись. Вони прогулювались і побачили атракціон. Ми їм показали - що і до чого. Ніхто нікого не катав. Для мене не зрозуміло звідки ноги ростуть, що всі контролюючі органи відразу приїхали. Трошки якась нісенітниця твориться навколо цього», - обурюється Мирон Кульчицький.

Щоправда, показати дозволи не зміг, поскаржившись на зайнятість. Запропонував написати запитання …своєму прес-секретарю. Наразі вона готує відповідь. 

Водночас міліціонери, які приїхали на виклик директора парку «Знесіння», опитавши свідків, підтвердили, що на атракціон таки запрошували покататись дітей із Львівської загальноосвітньої школи-інтернату №2, що розташована поруч на вул. Короленка. Врешті, це підтвердила також Людмила Думич, викладач Львівської загальноосвітньої школи-інтернату №2, яка вчора супроводжувала одинадцятикласників на екскурсію до канатної дороги: «Мені керівництво сказало, що можна піти на екскурсію. Сказали, що на канатній дорозі діти зможуть покататися. Але нічого не відбулося, бо там була перевірка»

Нагадаємо, у Львівському окружному адміністративному суді триває розгляд справи - за позовом прокуратури Львова - про скасування ухвали міськради, якою надано дозвіл на встановлення атракціону у парку «Знесіння». Прокуратура мотивувала позов тим, що під опорами атракціону залили фундаменти, хоча законодавство забороняє будь-яке будівництво капітальних споруд на території природно-заповідного фонду. Також за «канатників» взялась Державна екологічна інспекція, яка зафіксувала незаконне зрізання дерев вздовж канатної дороги. За нищення унікальної заповідної зони підприємцям загрожує штраф. 

Зі свого боку підприємці не надто зважають на скандали довкола атракціону та судову тяганину і продовжують працювати. На сайті «Кайзер Парку» kaiserpark.com.ua зазначено, що атракціон канатна переправа «Zip-line» з 9 вересня 2013 року працює щодня з 10.00 до 18.00. Вихідний день – субота.

Ірина Залецька.

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів